Hvornår er flexleasing en god ide?

Hvornår er flexleasing en god ide?

image title: 
Hvornår er flexleasing en god ide

Hvornår er flexleasing en god ide?

Dette spørgsmål er der mange danskere der ønsker et svar på, men det er svært at give et generelt svar, på hvornår flexleasing er en god ide. Men en tommelfingerregel hedder at flexleasing er attraktivt, hvis du ønsker en brugt bil til en pris på over 250.000 kr. inklusiv registreringsafgift. Flexleasing har en række fordele, der gør flexleasing mere attraktivt end traditionel køb af bil med finansiering.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing minder mest af alt om at eje en bil selv, dog er der nogle væsentlige forskelle, som bl.a. du ikke skal betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal registreringsafgiften betales i små rater i hele leasingperioden. Der findes tre forskellige afgiftssatser, hvilke afgiftssats en specifik bil skal takseres efter er afhængig af bilens alder. Hvis bilen er imellem 0-3 måneder er satsen 2%, hvis bilen er mellem 3-36 måneder så er satsen 1%, og hvis bilen er over 36 måneder så er satsen 0,5%. Flexleasing blev muligt, efter et lovforslag i registreringsloven L64 blev vedtaget den 18. december 2018. Der findes to forskellige leasingkontrakter, hvilke er henholdsvis en operationel leasingkontrakt og finansiel leasingkontrakt. En flexleasing bliver altid udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt.
 
Se også: Ny leasingtjeneste giver op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på en leasingkontrakt efter dine ønsker.

Hvad indeholder en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt er typisk den leasingkontrakt, der bliver benyttet på brugte biler, men kan også sagtens benyttes til maskiner, motorcykler osv. Med en finansiel leasingkontrakt har leasingselskabet ejendomsretten over bilen (leasingselskabet ejer bilen) i hele leasingperioden, og leasingtager får brugsretten over bilen i leasingperioden, hvilke vil sige leasingtager må bruge bilen til det aftalte i leasingkontrakten. På trods af det er leasingselskabet der har ejendomsretten over køretøjet, så er det som udgangspunkt leasingtager selv, der skal betale alle udgifter der må være forbundet til køretøjet såsom; reparationer, service, dækskifte osv. Med en finansiel leasingkontrakt forpligtes du til at betale månedlige leasingydelser og en evt. ekstraordinær leasingydelse (engangsbetaling). Når leasingperioden er slut, skal leasingtager selv sørge for at sælge leasingbilen til en 3. part til den restværdi der står i leasingkontrakten.

Fordele ved flexleasing

  • Betal registreringsafgiften i små rater i hele leasingperioden i stedet for at betale den fulde registreringsafgift på én gang.
  • Lavere omkostninger til biler der kun bruges om sommeren eller i vinteren, da der kun skal betales registreringsafgift i de måneder bilen er på plader.
  • Billigere forsikring på en bil der ikke er betalt fuld registreringsafgift op, da den kun skal forsikres for bilens værdi uden registreringsafgift.
  • Mindre pengebinding i en bil på flexleasing, end hvis du købte en bil med fuld registreringsafgift med finansiering
  • Nemmere at sælge bilen til udlandet, da der ikke er fuld dansk registreringsafgift på bilen. 

Ulemper ved flexleasing

  • Du skal købe eller sælge bilen til en tredje part efter endt leasing, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten.
  • Leasingselskabet skal tjene penge på at flexlease en bil til dig. 
 
Tags: