Hykleri: Københavns Kommune ejer aktier i Ryanair

Hykleri: Københavns Kommune ejer aktier i Ryanair

image title: 
Foto: Eddy Galeotti
Ryanair, der er Europas største luftfartsselskab, har siden selskabet nægtede at indgå dansk overenskomst været i åben strid med Københavns Kommunes overborgsmester, Frank Jensen.

Overborgmesteren har siden da forbudt kommunens ansatte at flyve med Ryanair. Alligevel ejer kommunen aktier i selskabet. Det skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Hykleri: Politikere vil ikke hæve egen pensionsalder 

”Vi investerer løbende vores likviditet i værdipapirer gennem investeringsfonde. Og en af de fonde har altså investeret i Ryanair, men de bliver solgt hurtigst muligt,” siger gruppeformand for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus, Lars Weiss  (S), der endvidere oplyser, at de vil blive solgt, når der efter sommeren atter er økonomiudvalgsmøde.

Kommunen kan ikke oplyse, hvor mange penge der er investeret i Ryanair, men kommunen investerer løbende et trecifret millionbeløb via investeringsfonde.
Den uheldige investering blev opdaget ved en rutinemæssig gennemgang af kommunens investeringer, og ifølge Københavns Socialdemokrater vil Ryanair fremover være at finde på en liste over selskaber, som investeringsfondene ikke må sætte kommunens penge i.

LÆS OGSÅ: Norwegian: Turister vigtigere end levevilkår

Det er ikke kun i Københavns Kommune, Ryanair får den kolde skulder.

Aarhus Kommune indgår ikke handler med selskabet, fordi kommunen er en del af Statens Indkøbsaftale, der forbyder handel med Ryanair. Selskabet er også hevet i arbejdsretten af fagbevægelsen.

Hvad er din holdning til, at kommunen har aktier i Ryanair?

DR
Tags: