Hykleri: Politikere vil ikke hæve egen pensionsalder

Hykleri: Politikere vil ikke hæve egen pensionsalder

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Ministre skal ikke kunne gå på pension tidligere end almindelige lønmodtagere, og tidligere ministre skal heller ikke kunne få udbetalt løn samtidig med, at de hæver løn fra Folketinget.

I hvert fald ikke hvis det står til Enhedslisten, der med seks konkrete beslutningsforslag har forsøgt at tage et opgør med politikernes – fra Enhedslistens synspunkt - alt for lukrative løn- og pensionsvilkår.

LÆS OGSÅ: Byrådsmedlemmer tjener millioner 

Partiet vil blandt andet hæve folketingspolitikernes pensionsalder, så den kommer til at følge resten af befolkningens, men tirsdag blev forslagene nedstemt af De Radikale, Socialdemokraterne, SF, Venstre og de Konservative. Det er rent ”hykleri”, mener Enhedslistens gruppenæstformand, Pernille Skipper.

”Politikerne tuder danskerne ørerne fulde af, at alle skal bidrage mere. Det gælder åbenbart ikke politikerne selv. De har hævet pensionsalderen for almindelige danskere, men de vil gerne beholde deres egne gavmilde pensionsvilkår. Det er rent hykleri, hvis du spørger mig,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Politiker undskylder verbalt overfald

Partierne bag nedstemningen af Enhedslistens forslag har bedt en såkaldt vederlagskommission, bestående af seks tidligere politikere og embedsmænd, granske politikeres og embedsmænds løn, pension og øvrige goder. De fem partier har på forhånd aftalt at stemme kommissionens anbefalinger igennem uanset, hvad de måtte indeholde. Det hujer ikke Pernille Skipper.

”Jeg vil godt vædde med, at det ender med, at kommissionen kommer med et forslag, som indebærer mere gunstige vilkår, og så har flertallet altså lovet at stemme det igennem - også selv om det betyder flere penge til politikerne. Det er virkelig ansvarsforflygtigelse,” siger hun.

Hvad synes du om Enhedslistens forslag? Er det i orden, at politikere har bedre pensionsvilkår end os andre?

BT
Tags: 
Se debatter