I Danmark har vi overskud til asylansøgere

I Danmark har vi overskud til asylansøgere

Sponsoreret indhold

Trine Bjørn kastede sig, efter massiv mediedækning af krigen i Syrien og asylansøgeres indtog i Danmark, ind i kampen for at hjælpe disse nye gæster. Trine Bjørn, som er københavner og mor til to, fortæller om hendes følelse af afmagt og forargelse, da hun i 2014 sad og så et Tv-transmitteret borgermøde, hvor de skeptiske borgere i de små lokalsamfund stillede spørgsmål til risikoen for øget kriminalitet og smitsomme sygdomme fra de nyankommne flygtninge.

Her besluttede Trine Bjørn at tage affære. Hun ringede til asylcenteret i Ebeltoft og spurgte hvad de manglede. ”Herretøj” var svaret. En stor del af de syriske asylansøgere er mænd. Og Trine tog kontakt til 20 af sine mandlige venner, og bad dem om at finde tøj frem, som de ikke brugte mere, og sætte det af hos hende.

LÆS OGSÅ: DF: Vi har problemer nok i forvejen

”Please, kom og sæt jeres rene mandetøj foran min dør. Eller ring på og få en kop kaffe,” skrev hun ud, og responsen var over vældende. Både private og sågar også modefirmaer med overskydende tøj, havde doneret tøj, og 12. august fyldet Trine Bjørn en sponsereret kassevogn til randen og kørte afsted til asylcenteret.

”Beboerne var ellevilde. Vi brugte et par dage på at sortere de første sække, og så åbnede vi tøjshoppen, hvor beboerne kan købe tøj for et par kroner per del. Der var en kø lige så lang som i gamle dage på udsalg,” fortæller Helle Daner, som er funktionschef ved Ebeltoft Asylcenter.

Det kick hun fik ud af at se hvad forskel det gjorde for de folk der boede i centeret gav Trine blod på tanden, og hun har siden forsynet en del asylcentre med tøj og andre donerede gaver.

”Det er jo ikke mennesker, som er kommet hertil for sjov. De har været på en farefuld rejse og har forladt dem, de elsker. Og de viste, at de kunne finde plads til hinanden. Så jeg tænkte, at vi også skal finde plads til dem,” forklarer hun.

Har du lavet frivilligt arbejde? Hvad mener du om den store mængde af flygtninge der er kommet til Danmark?

Berlingske