Indret din entré optimalt

Indret din entré optimalt

Din entré er det første rum, som du ser, når du kommer hjem til dit hus, og det er generelt et rum, som man kommer igennem mange gange i løbet af en uge. Derfor er det vigtigt, at din entré er et behageligt rum, hvor du føler dig godt tilpas, når du træder ind. Herunder har vi samlet en række gode råd, så du bliver glad, når du går igennem din entré.

Tænk praktisk

Det er først og fremmest vigtigt, at du tænker på rummets praktiske funktion, når du indretter din entré. En god entré hjælper dig, så det er nemmere, når du skal ud ad døren og har travlt.
Det er for eksempel værd at overveje, at du skal have mulighed for tage alle ting, som du eventuelt har brug for – for eksempel indkøbsposer og lignende. Du skal naturligvis indrette din entré til at passe til dine behov.

Hav masser af opbevaring

Du kan være helt sikker på, at du kommer til at sætte pris på at have masser af opbevaring i din entré.
Først og fremmest er det rart at have masser af mulighed for at opbevare ekstra tøj – for eksempel huer og vanter, som kun bruges i vinterhalvåret. Især for børnefamilier kan disse ting fylde meget, og det kan nemt blive til kaotisk rod. Derudover er der også ting som cykelhjelme, overtøj og naturligvis ekstra sko, som også hører til i entréen. Især skotøj kan hurtig giver masser af rod, hvis du sørger for korrekt opbevaringsplads.
Entréen kan også være et godt opbevaringssted til mange af de ting, som du ikke har plads til i resten af huset.

Gør det nemt at komme ud ad døren og hjem igen

Du gør det nemmere for dig selv at komme ud ad døren og hjem igen, hvis du indretter din entré på en fornuftig måde.
Forsøg i første omgang at tænke dine rutiner igennem, når du skal hjemmefra. Er der nogle ting, som du nyder at have indenfor rækkevidde? Det kan være rart at kunne smutte ud ad døren på få minutter, og det bliver nemmere, når alle nødvendige ting er nemme at få fat på.
Du skal også huske på, at funktionalitet bør blive prioriteret højere end udseende. Det kan være fristende at pakke alting væk i skuffer og skabe, men gør dig selv den tjeneste at lade de vigtigste ting blive fremme, så du nemt kan få fat på dem.

Luk masser af lys ind

Entréen er ofte én af husets mørke rum, hvilket er med til at gøre rummet mindre tiltalende. En facadedør med fyldninger kan være fin, hvis der er store vinduer i entréen, som lukker naturligt dagslys ind. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det være en god idé at få en ny facadedør, som i stedet for fyldninger har glasruder i stil med en terrassedør.
En ny dør behøver ikke at være dyr, og du kan for eksempel få inspiration ved at kigge på priser på terrassedøre, og den kan i mange tilfælde gøre entréen til et helt nyt rum. Kunstigt lys vil aldrig være lige så behageligt som naturligt lys, så gør dig selv en tjeneste og få masser af lækkert lys ind i din entré.

Juster indretningen til årstiden

Entréen er det rum i huset, som påvirkes mest af årstiden, og derfor skal du også indrette entréen til årstiden. I vinterhalvåret bør du for eksempel sørge for en god dørmåtte til at hjælpe med sne og salt, og derudover kan skobakker også være en god idé, så vinterstøvlerne ikke står og drypper på gulvet.

Når du tilpasser din entré til årstiderne, er det også en god idé at huske oprydningen. Få sat sandalerne væk, når sommeren er ovre, og lad være med at lade cykelhjelmen hænge fremme, hvis du sjældent cykler i vinterhalvåret. Det giver mere ryddelighed og orden, hvilket du med garant vil blive glad for.

I samme omgang kan det være en god idé at kigge resten af huset efter i sømmene. Det er nemlig hele dit hus, som skal tilpasses til årstiden. Læs mere her, hvis du gerne vil have inspiration.
Tags: