Indsatte gør fængselsbetjente syge

Indsatte gør fængselsbetjente syge

image title: 
Foto: Wilasinee Laowtanont/123rf.com
I 2014 var landets fængselsbetjente i gennemsnit syge 18,2 dage, hvilket er en halv dag mere end i 2013, hvor gennemsnittet lå på 17,7 dage.
 
Den udvikling ser desværre ud til at fortsætte, for omregnet til helårstal lå sygefraværet i 1. kvartal af 2015 på 19,9 dage mod 18,9 dage i samme kvartal af 2014.

Ifølge Fængselsforbundets kasserer, Ina Rasmussen, der også er forbundets tovholder på arbejdsmiljøområdet, er der en klar sammenhæng mellem det øgede sygefravær og mere voldelige indsatte.

LÆS OGSÅ: Marianne tæt på selvmord: Frosset ud på arbejdet

”Det er jo nærliggende, at der er en sammenhæng mellem den stigende mængde fysisk og psykisk vold over for vores medlemmer og det stigende sygefravær,” siger hun til fagbladet Fængselsfunktionæren.

Hos Kriminalforsorgen er man ikke lige så bekymrede som Fængselsforbundet, men man anerkender dog, at sygefraværet er for højt. Det fortæller Eva Worm, der er enhedsleder for strategi og udvikling i Koncern HR.

”Det er ikke godt nok. Sygefraværet skal ned. Det arbejder vi målrettet på, og koncernledelsen følger nøje med i arbejdet. Blandt andet har HR-enhederne i de fire områdekontorer formuleret hver sin handleplan for sygefravær.”

Tror du, der er en sammenhæng mellem fængselsbetjentenes sygefravær og øget vold fra de indsatte?

Metroxpress
Tags: