Indvandrere bag mere end hver tredje voldtægt

Indvandrere bag mere end hver tredje voldtægt

image title: 
Foto: Irina Tischenko/123rf
32 irakere, 26 tyrkere og 25 somaliere er dømt for voldtægt de seneste 10 år. Det viser tal fra Danmarks Statistik. 

Og det er ikke kun disse tre nationaliteter, der er repræsenteret i voldtægtsstatistikkerne. Generelt er ikke-vestlige indvandrere og efterkommere nemlig overrepræsenteret i antallet af personer, der er erklæret skyldig i voldtægt af en dansk domstol. 

Helt nøjagtigt er det 34,5 procent eller 212 af de 615 med en voldtægtsdom i perioden 2004 til 2013, der er enten indvandrere eller efterkommere. Det er mere end tre gange så stor en andel, som gruppen udgør af landets samlede befolkning. 

LÆS OGSÅ: Debat: Er Europa ved at kollapse?

Ifølge kultursociolog og indvandrerforsker Mehmet Ümit Necef fra Syddansk Universitet er det ”vigtigt, at de her tal kommer frem.”

”Nydanskere er klart overrepræsenteret blandt de dømte for voldtægt. En del nydanskere kender ikke og forstår ikke dansk kønskultur. At det, at en dansk kvinde, som går beruset hjem om natten ikke betyder, at hun er lettilgængelig,” fortæller han til metroxpres. 

Danmarks Statistiks tal inkluderer også nordmænd og svenskere bosat i Danmark, men ikke en eneste af disse er dømt for voldtægt. 

Ifølge rapporten ”Voldtægt, der anmeldes” er ikke-vestlige indvandrere især overrepræsenteret i sager om de såkaldte overfaldsvoldtægter. 

“Det er voldsomt. Det maner til eftertanke og betyder formodentligt, at vi bliver nødt til at sætte ind med en oplysningsindsats,” siger rets- og integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

“Vi bliver nødt til at forholde os til den overrepræsentation af indvandrere blandt voldtægtsmænd,” siger DFs gruppeformand, Peter Skaarup (DF).

Hvorfor tror du, at indvandrere er overrepræsenteret i voldtægtssager? Og hvad tror du, at man kan gøre ved det? 

BT
Tags: 
Nøgleord: