Indvandrerpositive debattører bor i hvide ghettoer

Indvandrerpositive debattører bor i hvide ghettoer

image title: 
Foto: Ulrik Jantzen
Blandt de, der mener, at Danmark bør tage imod flere flygtninge og indvandrere, og som oftest kritiserer Dansk Folkepartis indvandrerkritiske kurs og ”tonen i debatten”, finder man debattører og meningsdannere som erhvervskvinden Stine Bosse, forfatterne og journalisterne Georg Metz og David Trads samt Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard. 

Foruden deres indvandrervenlige holdninger, har ovennævnte personer, som BT kalder ”multikulturalister”, også det til fælles, at de bor i områder, hvor der er meget få indvandrere.

LÆS OGSÅ: Trods kritik: Venstre vil sænke ydelse

BT’s undersøgelse viser et klart mønster: ”Multikulturalisterne” foretrækker at bo i etnisk danske områder, og dermed fravælger de at bo i områder med store koncentrationer af ikke-vestlige indvandrere.

I København foretrækker ”multikulturalisterne” at bo på Frederiksberg og Østerbro, som sammen med København K er de områder af København, der har den laveste andel af indvandrere med ikke-vestlig baggrund.

Til gengæld holder multikulturalisterne sig fra områder som Nørrebro, Nordvest og dele af Amager, hvor gadebilledet er mere ”farvet”.

Uden for København er det rigmandsbyer som Klampenborg og Hellerup, der tiltrækker multikulturalisterne. Her finder man chefredaktør på Politiken, Bo Lidegaard, og Dansk Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl.

”På landet” i Gribskov Kommune, der er den kommune i Region Hovedstaden bortset fra Bornholm, der har færrest indvandrere, finder man Georg Metz og Stine Bosse.

LÆS OGSÅ: Er plastre racistiske?

Den indvandrerkritiske historiker, Mikael Jalving, kalder det for ”hyklerisk”:

”De udsætter ikke sig selv for den praksis, som de forkynder med deres ord. De lever i et glasslot, og de burde have selverkendelse til også at sige, at deres viden om den sociale virkelighed er ret begrænset,” siger han.

Samme opfattelse har Morten Messerschmidt, som i et debatindlæg i Politiken i sidste uge skrev:

”Danmark er i dag ideologisk delt mellem dem, som på afstand og med en økonomisk formåen, der gør det muligt aldrig at bese en ghetto eller et S-tog indefra, hylder ideologien om det multietniske; og dem, som i bekymring for den forråelse, de nedskæringerne og forandringer af deres liv, som indvandringen medfører, reagerer herimod.”

Tror du, at ”multikulturalisterne” er positive over for indvandring, fordi de aldrig møder de problemer, som indvandringen angiveligt medfører? Og mener du, at det er hyklerisk af dem at have de holdninger, de har, når de bor, hvor de gør?
 
BT