Ingen rejser sig for højgravide Miri i metroen

Ingen rejser sig for højgravide Miri i metroen

image title: 
Foto: loflo/123rf.com
Journalisten, Miri Michaeli Schwartz, er højgravid, og har på de sociale medier udtrykt sin forargelse over, hvor lidt englænderne bosat i London egentligt tænker på deres medmennesker, og at de ikke giver deres plads op for en gravid kvinde.
 
”Pendlere ser mig, de dumper ind i mig og nogle gange stirrer de endda på mig – men ingen rejser sig for mig. Selv hvis de skal af på næste station eller, hvis de sidder på et prioriteret sæde med et klistermærke af en gravid kvinde over deres hoveder,” skriver højgravide Miri på det sociale medie, Facebook. 
 
I starten af sin graviditet havde Miri et mærke på sit tøj, der sagde ’baby ombord’, men dette fik ikke folk til at rejse sig for hende i metroen, så hun kunne få en af de eftertragtede siddepladser.
 
LÆS OGSÅ: Sådan ved du, at du er forelsket

Miri skriver i sit Facebook opslag:
 
”Stolt og glad bar jeg mit mærke, håbefuld på at nogle ville bemærke det og tilbyde mig deres sæde, hvis jeg havde brug for det. Men det skete ikke.”
 
Dette fik Miri til at tage sit videokamera med i metroen for skjult at filme de engelske passagerer og vise verdenen, hvordan gravide bliver behandlet.
 
På Facebook har hun delt videoen og skrevet et opslag om, hvordan hun har oplevet at være gravid i Londons metro.
 
”Hvor jeg voksede op, lige siden jeg kan huske det selv, rejste min mor sig altid for folk, der havde mere brug for siddepladsen end hende. Det var klart for mig, at det var sådan man gjorde. Et mærke var ikke nødvendigt,” skriver Miri om sit hjemland.
 
Hvordan synes du danskerne overholder reglerne om prioritetssæderne?
 

Metro
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter