Insider-tips: Her er Grækenlands bedste øer

Insider-tips: Her er Grækenlands bedste øer

image title: 
Privat billede
Hvis du er i tvivl om, hvor sommerferien skal tilbringes i år, kan redaktionen varmt anbefale Grækenland, der skaber de perfekte rammer for en uforglemmelig ferie.

Grækenland har et hav af små øer kaldet Kykladerne i de ægæiske hav, som hver har sin charme. Der er gode færgeforbindelse mellem Kykladerne, hvorfor det er oplagt at tage på øhop.

Det er oftest billigst at flyve til Athen lufthavn, og du kan derfor med fordel begynde din ferie her. Fra Athen kan du tage færgen videre enten fra havnen i Rafina eller Piraeus, afgangstiderne kan du se på siden Direct Ferries.dk.

Santorini
Du kan ikke sige Grækenland uden at sige Santorini. Øen byder på det smukkeste hvidkalkede landskab og en fantastisk udsigt – og er efter redaktionen mening en ø, du ikke må gå glip af. Er du til en daseferie kan du med fordel overnatte i byerne Kamari eller Perissa, der begge ligger helt ud til havet. Kamari byder på et hav af lækre restauranter, mens Perissa har en bedre strand. Vil du derimod gerne opleve den smukke udsigt over Calderaen, kan du besøge hovedstaden Fira, Firostefani eller Oia. Vær dog opmærksom på, at Santorini er meget turistet og priserne høje.

Naxos
Er du til mindre turisme, azurblåt hav, sandstrand og flere aktiviteter, kan du med fordel besøge Naxos. Det er den største ø i Kykladerne, og her er priserne lavere og byen mere livlig. På Naxos vil du generelt opleve blæsevejr, og der er derfor gode forhold for windsurfere og kitesurfere.

LÆS OGSÅ: Hemmelige tricks: Få din ferie til spotpris

Mykonos
Hvis du drømmer om en eksklusiv ferie med fest og farver, må du ikke gå glip af Mykonos. Øen byder på et festligt natteliv, og det er heller ikke uden grund at øen bliver kaldt for Grækenlands Ibiza. Vær dog opmærksom på, at priserne også er helt i top, og turister valfarter hertil i sommermånederne.

Tinos
Er du mere til en stille øferie uden for mange turister, hvor du kan komme helt tæt på det autentiske Grækenland, bør du besøge Tinos. Øen har sin helt egen charme og udover et lavt prisleje, byder øen på lækker mad, gode strande og uspolerede små landsbyer.

Symi
Den lille ø Symi er utrolig smuk. Her kan du let overskue hele øen, hvor der kun findes ganske få hoteller. Øen er det perfekte valg for dig, der ikke er til alt for mange aktiviteter, men går op i smuk arkitektur, flotte omgivelser og god mad.

Hvilken græsk ø er din favorit?
Tags: 
Nøgleord: