Instruktør: TV 2 lefler for kongehuset

Instruktør: TV 2 lefler for kongehuset

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I kulisserne er filminstruktør Christian Tafdrup i fuld gang med forberedelserne til en film om Kronprins Frederik. Filmen skal hedde ’Frederiks Unge År’ og skal skildre kronprinsens lidt rebelske ungdom, men nu er det pludselig usikkert, om filmen bliver en realitet.

Det skyldes, at TV 2, som er en af sponsorerne på projektet, har trukket deres støtte til filmen tilbage, og det er der ifølge Christian Tafdrup en klar grund til:

”Lotte Lindegaard (TV 2’s kanalchef, red.) vil ikke have TV 2’s navn på et projekt om kongehuset, fordi TV 2 vil bevare de gode relationer, man har til kongehuset, da TV 2 også laver dokumentarer og reportager med de kongelige. Det er det argument, jeg har fået fortalt,” siger filminstruktøren til BT.

Hos TV 2 afviser man dog den udlægning af sagen og fortæller, at filmprojektet ikke er foreneligt med tv-stationens programindhold. Man afviser dermed, at forholdet til kongehuset skulle spille nogen som helst rolle.

Netop kongehuset afviser da også at have noget som helst med den ophørende økonomiske støtte at gøre:

”Der har slet ikke været dialog mellem kongehuset og TV 2 om det her, og vi kunne aldrig drømme om at blande os i hverken TV 2’s programindhold eller programvalg,” siger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.

Hvorfor tror du, at TV 2 har trukket deres støtte? Er kongehuset i en eller anden grad stadig fredet i dagens Danmark?

BT.dk
Tags: 
Se debatter