International vaffeldag: Sådan laver du de bedste vafler

International vaffeldag: Sådan laver du de bedste vafler

image title: 
Baiba Opule/123rf.com
Den 25. marts kan du med god samvittighed spise vafler i massevis – da det er international vaffeldag.
 
Hvis du vil hoppe med på bølgen og gøre ligesom tusindevis af folk verden over, giver vi dig her opskrifter på, hvordan du laver de bedste, hurtigste eller sundeste vafler.
 
De bedste
Hvis du vil prøve en sikker vinder, kan du forsøge dig med denne opskrift, der er kåret som Norges bedste vafler.

Det skal du bruge til 6 personer:
2 æg
1 dl sukker
2 dl kærnemælk
1½ dl vand
350 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. kardemomme
125 g smeltet smør
 
Fremgangsmåde:
Først piskes sukker og æg til en luftig æggesnaps. Herefter røres kærnemælk og vand i, og blandingen røres sammen til en jævn dej uden klumper. Dejen skal hvile et varmt sted i 15 minutter og herefter røres smeltet smør i. Nu er dejen klar til bagning.
 
LÆS OGSÅ: Nye ’Bagedyst’-dommere afslører deres hadekage

De hurtige
Hvis du hører til den mere utålmodige type, der gerne vil have tilberedningen hurtigt overstået, kan du i en fart trylle seks lækre vafler frem.
 
Det skal du bruge til 6 personer:
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
1 dl vand
100 g smør

Fremgangsmåde:
Først blandes mel og bagepulver i en skål. Herefter tilsættes mælk, vand og afkølet, smeltet smør. Sørg for at vaffeljernet er varmt, og pensl det herefter med smør. Bag vaflerne til de har en fin gylden kulør, og herefter er de klar til servering.

De sunde
Vil du prøve en sundere udgave af de traditionelle vafler, kan du prøve denne lette opskrift på sunde chokoladebanan vafler.

Det skal du bruge til 4 personer:
- 3 æg
- 2 bananer
- 1 håndfuld havregryn
- 1 spsk kakaopulver (evt. bage-kakao)
- 1 lille tsk salt
- 1 spsk. sukrin, honning eller andet til at søde med

Fremgangsmåde:
Først blendes alle ingredienserne sammen til en jævn masse. Varm herefter vaffeljernet og pensl det med fedtstof. Fyld vaffeldejen i og lad det bage i 3-4 minutter. Herefter er vaflerne færdige og klar til servering.

Skal du have vafler i dag?

Familiejournalen

Alt for damerne

Elle
Tags: