Islam blomstrer i Danmark

Islam blomstrer i Danmark

image title: 
Foto: Pansiri Pikunkaew/123rf
Islam bliver ofte omtalt i negative vendinger, men ikke desto mindre konverterer flere og flere etniske danskere til den udskældte religion. Det bekræfter Imran Shah, som er talsmand for Islamisk Trossamfund:
 
”Vi oplever helt klart en stigende interesse i forhold til danskere, som ønsker at konvertere. Vores besøgstal for i år er kraftige, og vi ser et kæmpehop i de her tider, ligesom vi gjorde under Jyllands-Postens krise for år tilbage”.
 
Der findes ingen officielle tal på antallet af etniske danskere, som har konverteret til islam, men kilder i muslimske organisationer vurderer, at man i de senere år har hjulpet ca. 500 danskere om året til at konvertere.
 
Ifølge adjunkt og religionssociolog på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Brian Arly Jacobsen, lyder det tal ikke helt forkert. Han drister sig endda til at gætte på et samlet antal danske konvertitter:
 
”Det er nok ikke forkert at sige, at der er 5.000-6.000 danske konvertitter. Det er svært at vurdere antallet, men der er ingen tvivl om, at flere og flere konverterer til islam”.
 
Brian Arly Jacobsen mener desuden, at de hyppigste årsager til konvertering til islam skal findes i forelskelse i en muslimsk person. Derudover vækker den store mediebevågenhed af islam interesse i folk, mens også unge, etniske danskere med muslimsk omgangskreds ønsker at være en del af et fællesskab sammen med deres venner.  
 
Hvad mener du om udviklingen? Kender du nogen, der har konverteret til islam?
 
MX
 
Tags: