Islam-ekspert: Koranen opfordrer direkte til vold

Islam-ekspert: Koranen opfordrer direkte til vold

image title: 
Foto: Adrianhancu/123rf
Islam-eksperten Tina Magaard blev under Muhammed-krisen kendt for at være blandt mindretallet af danske islamforskere, som stillede sig skeptisk over for eksperter, som hævdede, at terror ikke har med islam at gøre.

Nu er hun tilbage i islamdebatten med et interview i Berlingske, hvor hun igen stiller sig kritisk over for islam og religionens tekster:

”Det slående er ikke i sig selv, at man kan finde drabelige passager i islams tekster, for det kan man i så mange hellige skrifter. Det slående var, hvor meget disse passager fyldte, og hvor meget de kredsede om en dem-og-os-logik, hvor vantro og frafaldne karakteriseres som urene, rådne, kriminelle, hykleriske og farlige,” fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Røde vælgere: Samfundet er medskyldig 

Ifølge Tina Magaard opfordrer Koranen også flere steder direkte til vold:

”Det var også påfaldende, i hvor høj grad disse tekster stillede krav til læseren om at bekæmpe de vantro, både med ordet og med sværdet. I mange passager spiller Muhammed en central rolle som ham, der opfordrer til brug af vold, hvad enten det drejer sig om steninger, halshugninger, krigshandlinger eller henrettelse af kritikere og digtere,” fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Politiet efterforsker hadske Facebook-kommentarer 

Efter hendes mening fortier mange islamforskere bevidst dette forhold, når de udtaler sig om islam, og de udnytter deres magtposition til at opstille rammer for, hvad man må sige i islamdebatten. Hun beskylder også selvsamme islamforskere for at skyde skylden på danskernes racisme i stedet for at berette objektivt om de hellige skrifters opfordringer til vold.

”At nogle i islamistiske miljøer finder det legitimt at bruge vold for at straffe dem, de mener, krænker islam, er ikke noget, der er skabt af europæisk racisme eller opstået ud af den blå luft med Muhammed-krisen,” mener hun.
 
Hvad mener du om islamdebatten i Danmark? Oplever du også, at eksperter ofte undgår at give religionen skylden for terror?

Berlingske
 
Tags: 
Nøgleord: