Island – det golde, vulkanske paradis

Island – det golde, vulkanske paradis

Der, hvor Nordatlanten møder Ishavet, ligger der et lille paradis. Island. Et land med en tæt forbindelse til Danmark, men ikke ligner det overhovedet. Når du kigger udover det danske landskab, er det grønt fladt. Sådan er det ikke, når du går rundt på Island. Når du rammer det majestætiske vulkanlandskab, slår storheden dig. Goldt og utroligt. Du oplever, hvor store kræfter, der er på spil, og hvordan naturen selv skaber de smukkeste scener. Men Island er langt væk fra Danmark. Derfor skal du enten sejle eller flyve, hvis du vil opleve den smukke østat. Du kan eventuelt finde penge til turen gennem et lån, men husk at overveje renter. Island er foruden sin smukke natur også et sted, hvor kulturen har fået lov at blomstre

Voldsomme vulkaner

Du har sikkert hørt om Islands vulkaner, men det er noget, du bør opleve helt tæt på. Når du ser dampen stige op af de store vulkaner, ved du, hvor store kræfter der er på spil. Det er dog ikke nødvendigvis ødelæggende, for du kan faktisk få lov at bade i vulkanske kilder. De bliver varmet op af den utrolige varme, der er i vulkanerne. Den varme er så utrolig, at du vil opleve dampende huller i jorden, der fylder luften med en sodagtig duft. Det er ikke for sjov, at mange store film bliver filmet i disse omgivelser.

Kultur med kræfter

Kulissen er utrolig smuk, og det har også været den kulisse, hvor store kunstnere er udsprunget fra. Digteren Snurri Sturluson er islænding, og du kender helt sikkert også de islandske sagaer. Herudover er det også et land med formidable forestillinger i teatrene og vilde udstillinger i landets museer. Den islandske kultur og folkehistorie er desuden utroligt spændende, fordi landet har mange overnaturlige aner. Den nordiske mytologi var også den herskende religion på Island i mange år, og der er mange sjove historier med masser af fantasi.
Tags: