IT-chef: Derfor skal du sætte tape for dit webcam

IT-chef: Derfor skal du sætte tape for dit webcam

image title: 
Foto: Mark Agnor/123rf.com
Flere eksperter råder til at man dækker sig kamera. Alligevel er det kun 15 procent af danskerne, der reelt har dækket kameraet til på deres computer.

Kun tre procent har beskyttet kameraet i deres smartphone. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress.

“En computer og en telefon kan bruges til at se, hvor du går, der er en mikrofon og et webcam. Det er et nemt angreb at lave. Det svære er, at lokke nogen til at klikke på et link, og det er heller ikke særlig svært,” siger Jan Kaastrup, teknisk direktør i CSIS.

Hackere kan nemlig overvåge dig, uden du ved det.

“Jeg har tapet mit kamera til, og det har hele min familie også.”

LÆS OGSÅ: Så nemt kan hackere misbruge dit Visa-kort

Sådan lyder det fra Jan Kaastrup fra CSIS, der bakkes op af Thomas Lund-Sørensen, chef for Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed.

“Jeg har ikke en computer med kamera og mikrofon i. Hvis man har det og ikke har brug for det, er det en gratis omgang at dække det til. Hvis jeg havde det, og jeg ikke havde noget at bruge det til, ville jeg selv dække det til.”

I nogle tilfælde kan overvågningen bruges direkte mod ofret. Sådan et angreb kaldes extortion (afpresning) og handler fx om, hvordan intime optagelser bliver brugt til at afpresse ofret. Et begreb der er kendt hos politiet, der dog ikke har statistik for, hvor mange sager der er.

Den øverste chef for FBI, James Comey, har også svaret om han havde tapet sine kameraer, hvortil han svarede:

“Hell yeah”

Taper du dine kameraer til?

MX 
Tags: