Jason Watt ført bag lyset af DR

Jason Watt ført bag lyset af DR

image title: 
Foto: Scott Betts/123rf.com
Debatten har kørt livligt på de sociale medier den seneste uge, efter DR1 i mandags viste programmet ’Jason og Noah – en chance til’. Programmet handler om den tidligere racerkører Jason Watts søn, Noah, som nu forsøger at gå samme vej som sin far.
 
I flere sekvenser af tv-programmet er Jason Watt – i mange danskeres optik – ret hård ved sin søn, men den tidligere racerkører synes, han er blevet ført bag lyset.
 
”Den præmis, DR stillede op for os, var, at de gerne ville lave en dokumentar, om det tætte samarbejde mellem Noah og mig og hans drøm om at blive Formel-1 kører. Det ville de gerne skildre,” siger Jason Watt til Ekstra Bladet og fortsætter:
 
”Det produkt, synes jeg, det er endt med at blive, er en skildring af en dreng, der har en stor drøm og kører gokart, men også et ubesvaret spørgsmål om, hvorvidt det er far, der har en stor ambition og udlever sin drøm gennem sønnen.”
 
”Og så er det bare, jeg siger, at dem, der har fulgt os i ti måneder, det ved de godt, ikke er sandt. Det kender de udmærket svaret på, så lad være med at stille det spørgsmål, fordi I har svaret. Så det er slet ikke skruet troværdigt sammen på den måde.”
 
LÆS OGSÅ: Ghita Nørby indrømmer ubehageligt svigt af søn
 
I programmet skildres en del forskellige konflikter mellem Jason og Noah, Jason og Noahs mekaniker og Jason og Noahs mor, og selvom Jason Watt erkender, at det er en del af det, synes han, det er vinklet for skarpt.
 
Eksempelvis fremhæver han en scene i afsnit to, hvor et vredesudbrud fra Jason Watt fra afsnit et genbruges, hvilket han finder problematisk og unødvendigt.
 
”Ud fra det materiale, jeg ved, de har, så synes jeg, at de har gjort et dårligt stykke arbejde. De kunne have lavet et andet og mere sandfærdigt billede, der måske ikke er lige så debatskabende, men bare en familie, der har en stor drøm, hvor far taler lidt højt engang imellem, men åbenbart ikke højere, end at man er nødt til at bruge det samme klip to gange,” siger Jason Watt.
 
Hvad mener du om Jason Watts indvendinger? Er det bare vilkårene, når man stiller op til sådan et program?
 
Ekstra Bladet
 
Tags: 
Nøgleord: