Jim Lyngvild opsøgt af lærer: Bad om 200.000 kroner

Jim Lyngvild opsøgt af lærer: Bad om 200.000 kroner

image title: 
Foto: Igor Stevanovic/123rf.com
Efter at have været en tur i Rom kom Jim Lyngvild hjem til beskeden om, at hans tidligere skolelærer fra Tvind-skolen i Bogense havde været forbi.

I sidste uge troppede den gamle skolelærer igen op på adressen med morgenmad og en mappe med en masse billeder af en båd og et håb om, at Jim Lyngvild ville donere penge til den.

Helt nøjagtigt bad han om intet mindre end 200.000 kroner til en ny mast på et gammelt sejlskib.

”Det er et lokalt projekt, der ikke har noget som helst med noget at gøre. Det er simpelthen for lavt at opstøve elever efter 15 år og bede om 200.000. Det er da helt tosset!” fortæller Jim Lyngvild til metroxpress.

LÆS OGSÅ: 53-årig radiovært skal være far for sjette gang

Jim Lyngvild har tidligere gået på tre forskellige Tvind-skoler, men eftersom han ikke havde set læreren i 15 år, fik han sig noget af et chok, da han fik at vide, hvad det hele drejede sig om.

”Han havde morgenbrød med og fortalte, at han ville have mig med ud at sejle - og så blev jeg da helt glad, for jeg føler, jeg har gjort meget for Tvind og taler positivt om Tvind – og så er det bare for at hive 200.000 kroner ud af mig. Det er noget svineri,” siger Jim Lyngvild, og fortæller, at han spurgte, hvorfor de ikke bad stifteren af Tvind-skolerne, Mogens Amdi Petersen, om pengene.

”De kan godt bygge et dyrt hovedkvarter i Mexico, så Mogens Amdi Petersen ikke kan udleveres – man har penge nok til at omgås reglerne men ikke til at bygge sin egen båd. Jeg spurgte også: Hvorfor spørger du ikke Amdi? Men han mente, man selv skulle tjene penge til den slags.”

Efter besøget modtog Jim Lyngvild en mail fra læreren om, at beløbet godt kunne være mindre end 200.000 kroner. En mail, som Jim Lyngvild har valgt ikke at besvare, da han ikke har nogen intentioner om at støtte Tvinds projekter økonomisk.

”Jeg ville hellere brække min arm på langs. Jeg vil gerne støtte op om arrangementer – men penge – det ville være det samme som, hvis Mærsk kom og spurgte. De mangler sgu ikke penge, og det gør Tvind heller ikke,” siger Jim Lyngvild, men understreger dog, at han har været glad for sin tid på Tvind-skolerne. Alligevel har hændelsen påvirket ham.

”Det gør mig ked af det, at man bliver degraderet til en pengeautomat, og jeg synes, det er noget svineri. Det er ren tiggeri,” siger Jim Lyngvild.

Kan du forstå, at Jim Lyngvild nægtede at betale de 200.000 kroner?

MX 
Tags: