Joachim B. Olsen: Nedsæt kontanthjælp til 6.900 kroner

Joachim B. Olsen: Nedsæt kontanthjælp til 6.900 kroner

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Der skal skæres i kontanthjælpen, da den fastholder mange i offentlig forsørgelse og dermed styrker negativ social arv. Det mener Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen.

”Vi ved fra forskningen, at børn, der vokser op i familier på kontanthjælp, har en markant større risiko for selv at ende på kontanthjælp. Det betyder, at de høje ydelser er med til at forstærke den negative sociale arv,” lyder det fra ordføreren.

LÆS OGSÅ: Skandale i Dansk Folkeparti: Politiker ekskluderet

Derfor foreslår han, at man finder den store kniv frem, og laver en ”reel kontanthjælpsreform”. En sådan reform skal blandt andet skal medføre, at kontanthjælpsydelsen sættes ned til 6.900 kroner for alle grupper.

Hans kritik kommer efter nye tal fra Indenrigs- og Økonomiministeriet giver et overblik over kontanthjælpsmodtageres offentlige ydelser.

Her ses det, at 4.500 kontanthjælpsmodtagere har en bruttoindkomst på mindst 350.000 kroner om året, når offentlige ydelser som børnepenge og friplads i institutioner medregnes.

LÆS OGSÅ: Partier kritiserer ministermanøvre

”Det er et tegn på, at kontanthjælpen ikke bare er et sikkerhedsnet, som vi ellers godt kan lide at gå at fortælle os selv. For nogle familietyper er den så høj, at den er et værn mod arbejdsmarkedet,” siger han.

Hvad mener du om Joachim B. Olsens forslag og hans argumentation?

TV2 

 
Tags: 
Se debatter