Joachim: Jeg frygtede min far

Joachim: Jeg frygtede min far

image title: 
Francis Dean/123rf.com
De franske traditioner var i fokus i prinsebrødrenes opdragelse. Specielt når drengene i en ung alder skulle lære at ride, hang nerverne uden på tøjet. Også når prinsgemalen selv trak i ridetøjet rystede både Joachim og Frederik af skræk over deres strenge far, skriver Se & Hør.

”Jeg var virkelig bange for min far, når han var i sit ridetøj, for så vidste jeg, at han ville komme ud og inspicere vores ridning, ” siger prins Joachim i bogen ”Under bjælken” ifølge Se & Hør.

I bogen refereres hertil en bestemt episode, hvor Frederik rider grædende ind i en skov. Prinsgemalen kalder sin søn tilbage og siger på fransk: ”Man græder ikke”. Dette skete under et amerikansk TV-portræt af den danske kongefamilie fra 1970´erne.

Prinserne blev også udsat for stikprøvekontrol, når de sad og læste lektier. Og de husker lyden af deres fars skridt på den lange gang – og hunden lige før ham.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik blev hædret af danskerne

”Det var altid gruopvækkende, når min far pludselig stod der. ”Nå for søren, hvad sker der nu? ”, fortalte Joachim i et interview fra 1996.
Ikke nok med det, så frygtede drengene generelt deres fars strenge opdragelse. Som et led i opdragelsen bildte Henrik også sine sønner ind, at han ikke forstod dansk for at forbedre drengenes franskkundskaber, skriver Se & Hør.

Allerede i 1967, da prinsgemalen ikke havde fået børn endnu, fortalte han i et interview til Berlingske Tidende, at man skal forme sine børn kontant.

”Jeg holder meget af børn, hvis de vel og mærke er opdragne. Børn er som hunde og heste, der skal tæmmes, for at man kan få et godt forhold til dem. Jeg har selv fået mine lussinger, og det tager man ikke skade af”, fortalte den nu 83-årige far, bedstefar og prinsgemal dengang til Berlingske skriver Se & Hør.

Hvad tænker du om den strenge opdragelse? 

Se & Hør
Tags: