Journalist spiser menneskehjerne på live-tv

Journalist spiser menneskehjerne på live-tv

image title: 
Sergei Uriadnikok/123rf.com
Ifølge Daily Mail har programmet ’Believer’ affødt flere sure kommentarer efter, at journalisten i et af afsnittene blev smurt ind i aske og spiste et stykke menneskehjerne.
 
Selve formålet med dokumentaren var at give et indblik i forskellige trosretninger.
 
Men ikke alle har taget lige godt imod det. Folk har reageret negativt, da flere mener, at man i programmet sidestiller hinduisme med sådan en ekstrem sekt. En sekt som praktiserer en ekstrem form for hinduisme.
 
Én af dem er politikeren Tulsi Gabbard, som er den eneste hindu i den amerikanske kongres. Hun skriver på Twitter, at hun er frustreret over CNNs journalistik.
 
”Imens gode mennesker landet over arbejder hårdt for at øge en fælles forståelse og respekt på tværs af mennesker med forskellig religion, er jeg meget frustreret over at CNN bruger deres magt og indflydelse på at øge misforståelsen og frygten for hinduisme”.

LÆS OGSÅ: Medicinsk cannabis lovligt i Danmark i 2018
 
En anden bruger, Arvind Aiyar, kritiserer også dokumentaren og skriver:
 
”Problemet er, at vi, som hinduer har at gøre med det lort i morgen, herunder mobning, chikane og intimidering af folk, der ikke forstår vores tro”.
 
I det omtalte afsnit af programmet sidder journalisten Reza Aslan til en ceremoni, hvor sektens guru giver ham en krans på hovedet, og opfordrer ham til at drikke spiritus fra et kranie og spise et stykke kød, som han får fortalt er hjerne fra en død person.
 
Reza Aslan, har gennem sin karriere behandlet mange forskellige troretninger, og han skriver på sin egen Facebook-profil, at episoden i afsnittet ikke skal forstås som værende repræsentativ for hinduisme, men kun et syn på en ekstrem sekt inden for hinduismen.
 
Hvad mener du? Er det okay, at journalisten spiste et stykke menneskehjerne? 

BT
 
Tags: 
Nøgleord: