Julegaver for 23.000 kroner til fængselsfanger

Julegaver for 23.000 kroner til fængselsfanger

image title: 
Sakhorn Saengtongsamarnsin/123rf.com
Indsatte i Horsens Institut Emner Mark blev juleaften overrasket med en fin julegave, hvorimod de ansatte ikke fik noget. 

Julegaverne til de indsatte bestod af en pakke med kaffe, te og chokolade til en værdi af 100 kroner stykket. Da fængslet i alt har 230 indsatte blev der indkøbt julegaver for 23.000 kroner. Det var fængslets præst, der havde fået midlerne til julegaveindkøbene.

Forbundssekretær i Fængselsforbundet, René Larsen, fortæller til BT, at det ikke er normal praksis.

”Jeg vil ikke bruge ordet forarget, men det undrer mig, at man bruger penge i det omfang på de her ting,” siger han.
Institutchef Anette Bækgaard Jakobsen fortæller, at det er fast procedure, at købe julegaver til de indsatte, hvorimod det varierer, hvorvidt de ansatte får julegaver, hvilket ifølge hende ikke skaber utilfredshed blandt medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Er smykkeloven nødvendig? Brugt fire gange på ét år

”Det er to vidt forskellige ting. Det ene handler om at holde juleaften, hvor man forsøger at gøre den så hyggelig som mulig for alle – både for indsatte og for ansatte. Det andet handler om den gavepolitik, man har i Kriminalforsorgen i forhold til medarbejdere. Så man kan ikke stille dem op imod hinanden,” fortæller institutchefen til BT.

René Larsen er derimod ikke enig og finder det besynderligt, at uddele gaver til indsatte og ikke ansatte.

”Det er helt i orden og normal praksis, at man skaber nogle rammer omkring de indsatte og deres jul, som er så hyggelige som muligt efter omstændighederne. De steder, jeg har arbejdet, har man givet en godtepose, men beløbets størrelse undrer mig, og jeg kan godt forstå dem, der bliver forargede over det. Jeg synes, det er et uheldigt signal, at man i spare tider øger 'gaven' til de indsatte, men fjerner den til de ansatte,” fortæller Fængselsforbundets forbundssekretær

Anette Bækgaard Jakobsen vil i fremtiden overveje også at give medarbejderne en julegave.

”Det er vigtigt at vise, at man sætter pris på sine medarbejdere med en lille erkendelighed,” erkender hun til BT.

Er det i orden kun at give indsatte julegaver?

BT
Tags: 
Nøgleord: