JYSK køber sig til tilfredse naboer

JYSK køber sig til tilfredse naboer

image title: 
Johan Möllerberg/123rf.com
Den danske sengetøjskæde, JYSK, har planlagt et nyt højlager i nærheden af sit centrallager, der er placeret i Uldum mellem Vejle og Horsens. I forbindelse med et nyt byggeri tilbyder JYSK de omkringliggende naboer kompensation for eventuelle tab i ejendomsværdi
JYSK vil derfor tilbyde de fem naboer i alt 1,35 millioner danske kroner i kompensation.

I forbindelse med byggeriet har en uvildig tredjepart vurderet værdien af de fem ejendomme, og efterfølgende estimeret til at falde mellem 100.000 og 500.000 kroner, skriver Vejle Amts Folkeblad.

”Vi har lavet tilbuddet om kompensation, fordi vi synes, det er det mest rimelige, når nu vi planlægger at bygge noget, der forringer deres ejendommes værdi, siger Rune Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør i JYSK,” til Ekstra Bladet.

I kontrakten står der dog med småt, at når pengene er udbetalt, mister naboerne retten til at klage over byggeriet.

”Hvis man tager imod kompensationen, så godkender man også, at vi laver det her byggeri, og så kan man ikke anlægge retssag, når vi er halvvejs igennem, fordi man har fortrudt,” siger Rune Pedersen til BT.

”Hvis det kan lykkes at lave en aftale nu, som alle er glade for, er det langt at foretrække frem for at skulle diskutere videre i retssystemet,” udtaler Rune Pedersen til vafo.dk.

LÆS OGSÅ: Espersen nægter at undskylde neger-kommentar

Naboerne har 14 dage til at overveje tilbuddet om kompensation, men flere er i tvivl.

”Vi skal selvfølgelig tænke lidt over det, men umiddelbart er vores tanke, at det ikke gør den store forskel, om vi siger ja eller nej. Lageret kommer nok under alle omstændigheder,” siger Karina Juhl Iversen, der er en af de fem naboer.

Det synes dog, at flere naboer føler sig acceptabelt behandlet:

”Jeg synes, både kommunen og JYSK har lyttet til os, og har kunnet se vores problemer med byggeriet. Alene det, at kommunen har betalt en uvildig ejendomsmægler til at vurdere værdiforringelsen af vores ejendomme er jo positivt. Det sværeste har været uvidenheden om, hvordan det hele ville blive. Da de først begyndte at snakke om byggeriet, var vores hjem jo nærmest revet ned over natten. Det var svært lige at vide, hvordan man skulle tackle det, siger naboen, Helle Dessau Arp, til vafo.dk.

Kan man tillade sig, at betale sig fra, at folk må klage?

Ekstra bladet 
Tags: 
Nøgleord: