Kæmpe våbenlager fundet hos 79-årig

Kæmpe våbenlager fundet hos 79-årig

image title: 
Foto: Alex Gulevich/123rf
En 79-årig mand fra Risskov i Aarhus har efter et indbrud i hans hus selv fået en sigtelse på halsen.

Årsagen er, at politiet efter indbruddet hundredvis af våben i mandens hus. Manden er nu sigtet for flere overtrædelser af våbenloven og straffeloven.

”Det er en meget usædvanlig sag. Der er tale om et meget stort fund af våben, og vi er selvfølgelig glade for, at de våben nu bliver opbevaret sikkert hos os, så de ikke havner i de forkerte hænder,” siger politikommissær Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi.

LÆS OGSÅ: Dansk pensionist udnyttet af thai-pige

Indbruddet fandt sted natten til onsdag i sidste uge, mens den 79-årige var på ferie. Politiet ankom til den 79-åriges villa, hvor en 17-årig mand blev pågrebet, da han var ved at flygte fra gerningsstedet. På sig havde han en tromlerevolver med tilhørende ammunition, som det formodes, han havde stjålet i huset.

Området blev spærret af, og resten af onsdagen, torsdag og en del af fredag brugte politiet på at ransage huset og transportere våben til politigården i Aarhus.

Hjemmeværnet blev tilkaldt for at holde vagt ved huset om natten for at undgå, at våbnene faldt i de forkerte hænder.

Undervejs fik politiet assistance af ammunitionsrydningstjenesten, da der blev fundet sort krudt i huset, ligesom der blev fundet to funktionsdygtige salutkanoner.

Den 79-årige, der ikke tidligere har været i karambolage med loven, erkender de faktiske forhold og har fortalt politiet, at han har samlet på våben i mange år.

Hvordan synes du, at manden bør straffes? Bør det være lovligt for samlere at have et våbenlager?

Ekstra Bladet
Tags: