Kæmper mod politiet: Mange synes jeg er skør

Kæmper mod politiet: Mange synes jeg er skør

image title: 
Foto: Robert Wilson/123rf.com
Den 29. april 2001 måtte Stig Wølch Jørgensen sammen med sin kone træffe den svære beslutning at slukke for den respirator, der holdt parrets 25-årige søn, Lars, i live.
 
Lars var endt i respiratoren efter at være blevet skudt i hovedet af politiet dagen forinden.
 
Siden har Stig Wølch Jørgensen kæmpet en kamp for retfærdighed, der har taget sagen hele vejen til den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvor Storkammeret inden længe skal behandle sagen.
 
“Jeg har kæmpet for det her i så mange år, så jeg håber da, at Menneskerettighedsdomstolen giver os medhold i, at det var forkert ikke at rejse tiltale mod de betjente, der slog min søn og Claus Nielsen ihjel,” siger Stig Wølch Jørgensen til BT.
 
Skudepisoden fandt sted i Anelystparken i Tilst, hvor sønnen Lars befandt sig sammen med nogle småkriminelle venner og en enkelt person med relation til rockergruppen Hells Angels. En hundepatrulje med to betjente var blevet kaldt til stedet af vidner, der havde set gruppen “køre råddent” i tre firehjulstrækkere, der viste sig at være stjålet.

LÆS OGSÅ: Kolleger anmelder PET-chef for at være racist
 
Det vides ikke med sikkerhed, hvad der skete, da politiet ankom til stedet, idet politiets forklaringer ikke stemmer overens med de overlevende venners udlægning af hændelserne. Faktum er dog, at 12 skud blev affyret fra de to betjente, og at 25-årige Lars Wølch Jørgensen og 23-årige Claus Nielsen senere døde af at være blevet ramt af skud.
 
Betjentene har tidligere forklaret, at de handlede i lovligt nødværge, fordi de blev forsøgt kørt ned af Lars og hans venner. Den forklaring giver Stig Wølch Jørgensen ikke meget for. Med henvisning til at Claus Nielsen blev dræbt af skud i ryggen, mens Lars Wølch Jørgensen blev ramt i siden af hovedet af et skud affyret ind gennem sideruden, mener Stig Wølch Jørgensen at de to unge mænd blev likvideret.
 
“Der er mange, der synes, jeg er skør, for de tror ikke, at myndighederne kan tage fejl. Men det kan de, og det har de gjort i den her sag,” siger Stig Wølch Jørgensen.
 
Både Statsadvokaten i Viborg og Rigsadvokaten har tidligere slået fast, at betjentene handlede i lovligt nødværge, og at der derfor ikke var grundlag for at rejse sigtelse.
 
Efterfølgende anlagde de pårørendes familier et civilt søgsmål, der endte med, at Højesteret i 2011 fandt, at der ikke var sket nogle lovovertrædelser fra politiets side i forbindelse med skyderiet.
 
Hvad mener du om, at det er muligt at tage en sag videre, når den højeste retsinstans i Danmark har taget stilling til sagen?
 
BT

 
Tags: 
Nøgleord: