Køb af brugte biler

Køb af brugte biler

Dette indhold er sponsoreret

Ved køb af brugte biler er der en del, man skal være opmærksom på. Der findes ikke et entydigt svar på, om det bedst kan betale sig at købe en ny eller en brugt bil. På kort sigt er det som udgangspunkt billigere at købe en brugt bil fremfor en ny. Med det samme, at en ny bil triller ud fra bilforhandleren, mister bilen en del af sin værdi. Tommelfingerreglen er, at nye biler oftest har større afskrivninger og færre vedligeholdelsesomkostninger, hvor det modsatte gør sig gældende ved brugte biler. Her ses altså lavere afskrivninger og højere vedligeholdelsesomkostninger. 

Fordele ved køb af en brugt bil

Fordelene ved køb af en brugt bil er mange. En fordel kan være, at markedet har presset en lidt dyrere bil hurtigt ned i pris, og der vil, ved køb af en brugt bil,  derfor være mange penge at hente. Ved videresalg af brugte biler ses, af samme grund, ligeledes et mindre tab. En anden fordel ligger i at udbuddet af brugte biler, for nogle typer, ofte er så stort, at priserne bliver presset helt i bund. Det er altså her muligt at erhverve sig en brugt bil i meget god stand for meget billige penge. Her er altså en del penge at hente hjem. En brugt vil dermed heller ikke forårsage et eventuelt billån, da der findes et stort antal brugte biler i prisklassen 20-50.000 kroner. Ligeledes ses der, ved køb af brugte biler, heller ikke yderligere udgifter til udstyr, da bilen allerede er udstyret hermed. 

Ved køb af brugte biler, er det dog essentielt at gøre et godt stykke hjemmearbejde. Her bør man, forud for bilsalget, ligeledes forholde sig til, hvad den brugte bil må koste, hvad mindstekravene for sikkerhed skal være og hvor mange uforudsete udgifter til reparationer, der må foreligge.
 
En sidste fordel, ved køb af brugte biler, er, at den brugte bil allerede har erhvervet sig de første ridser. Mange nye bilejere har ikke ro i sindet i den første tid grundet frygt for at pådrage den nye bil ridser eller andre skader. Ved køb af en brugt bil, er disse allerede pådraget, hvorved bilejeren, allerede fra første tur, kan køre med ro i sindet. 

Brugte biler er altså ikke kun høje vedligeholdelsesomkostninger og reparationer i lange baner. Køb af brugte biler er ligeledes store besparelser og lavere afskrivninger. Det kan altså sagtens betale sig, at erhverve sig en brugt bil. 
Tags: