Køb grøntsager som du køber slik

Køb grøntsager som du køber slik

image title: 
Arkiv/SOL.dk
I New Zealand har man indført bland-selv-grøntsager, der består af færdighakket eller skiveskåret grøntsager, såsom squash, gulerødder, løg, rød, grøn og gul peber og så videre. Grøntsagerne er derefter lagt i plastikbeholdere, som man kender det fra bland-selv-slik.

Konceptet med bland-selv-grøntsager fra New Zealand har været en så stor succes, at idéen nu bliver taget til overvejelse hos den danske supermarkedskæde Dansk Supermarked.

”Det har allerede vakt min interesse. Convenience-koncepter vækster rigtig meget især indenfor frugt og grønt, og vi ser en fremtid her. Når vi hører om nye tiltag som i denne boldgade, spidser vi ører,” siger Line Rønnow, der er Category Manager på Frugt & Grønt i Dansk Supermarked, til TV2.

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du tusindvis af kroner i supermarkedet

”Alle nye trends undersøger vi nærmere. Vi kiggede allerede på det her koncept i går, og vi synes, at det ser rigtig interessant ud, men det kræver nærmere undersøgelser, før vi kan beslutte, om det er noget, vi vil indføre.”

De senere år er ordet bekvemmelighed blevet mere og mere afgørende i danskernes indkøbsvaner, lige fra skiveskåret champignoner, til færdigrevet gulerødder, og ifølge Line Rønnow vil denne tendens stige de kommende år.

Ikke alle er lige begejstrede for bland-selv-grøntsager konceptet. Hos COOP, der har butikker som Fakta, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Kvickly og Irma, er man bekymret for det eventuelle madspild konceptet ville bringe med sig.

”Selvom det er en spændende idé, vil jeg umiddelbart vurdere, at holdbarheden vil være reduceret, og det vil medføre et stort madspil. Derfor har vi ingen planer om at indføre det,” fortæller informationsdirektør i COOP, Jens-Juul Nielsen. 

Hvad betyder bekvemmelighed for dig, når du handler i din hverdag? Del din mening i debatten.

TV2