København får bilfri søndag

København får bilfri søndag

image title: 
Foto: Сергей Тряпицын/123rf.com
Til september kan man opleve København på en helt ny måde. Søndag den 18. september i år bliver København nemlig bilfri. Det vil sige, at flere zoner i København bliver lukket ned for bilister, og man nu kan indtage gaderne på cykel og gåben.
 
Sidste gang borgerne så København bilfri, var i februar 1974.
 
”Ved at bandlyse biler for en dag giver vi københavnere og turister mulighed for at opleve, hvordan byen kan bruges, når vi ikke skal sørge for plads til forurenende køretøjer. Jeg er spændt på at se dagen blive forløst, og jeg er sikker på, at det bliver noget helt særligt,” siger teknik-og miljøminister Morten Kabell til Metroxpress.
 
LÆS OGSÅ: Betjent søger erstatning fra dræbt teenagers familie

Det er indtil videre blevet planlagt at H.C. Andersens Boulevard og centrale gader i alle bydelene i København, bliver lukket af for køretøjer. Ud over denne udelukkelse af billister bliver der også planlagt et stort event, hvor alle borgere kan mødes på de bilfrie veje.
 
”Hvis vi ikke bare skal have tomme gader den 18. september, skal vi selvfølgelig skabe dagen og begivenhederne sammen med københavnerne. På den måde bliver det københavnerne, der viser, hvad de kunne tænke sig at bruge pladsen til, hvis vi skulle bruge færre kvadratmeter til bilerne,” siger Morten Kabell.
 
I efteråret 2015 besluttede borgerrepræsentationen at støtte forslaget om bilfri søndag, og det skal endeligt godkendes mandag den 22. februar 2016.
 
Hvordan vil du udnytte den bilfrie søndag?
 

mx
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter