København hærges af bilbrande

København hærges af bilbrande

Sponsoreret indhold

Tre nætter i træk er Københavns Politi nu kaldt ud til ildspåsættelser af køretøjer.

Senest gik det ud over en bil og tre knallerter på Nørrebro, oplyser vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi.
Klokken 00.23 anmeldte et vidne, at en bil stod i flammer på Baldersgade på Nørrebro.

“Da vidnet kigger ud af vinduet og ser bilen brænde på den anden side af gaden, er der ingen personer at se i gaden,” siger vagtchefen.

Ingen blev anholdt i forbindelse med nattens ildpåsættelser, og politiet har ingen mistænkte.

Det var en Audi A6, der i nat måtte lade livet til flammerne.

“Formentlig er der hældt brændbar væske ud over forruden, og så har ilden spredt sig til motorrummet,” forklarer vagtchefen.
På Blågårds Plads på indre Nørrebro blev tre knallerter desuden brændt af.

“De blev alle antændt midt på fodboldbanen på pladsen,” siger Henrik Stormer.

Også i denne sag står politiet på bar bund.

LÆS OGSÅ: Politiet magtesløse i sag om forfrossen kvinde

I kølvandet på de mange påsatte bilbrande natten til søndag og igen natten til mandag, har politiet intensiveret patruljeringen i udvalgte områder.

“Vi kan jo se, hvor den største sandsynlighed, for at der vil opstå en brand, er. Det er på Christianshavn eller på det nordlige Amager. Det er i hvert fald dér, de seneste brande har været,” siger Henrik Stormer.

Natten til søndag blev 13 biler sat i brand forskellige steder i København, og den efterfølgende nat gik det ud over syv køretøjer på Christianshavn.

I Sverige har der været lignende episoder, og alene i Malmø har der siden juni angiveligt været mere end 100 påsatte bilbrande. Her er ildspåsættelserne sat i forbindelse med utilpassede unge fra udsatte boligområder, men den teori arbejder Københavns Politi dog ikke med i øjeblikket.

“Vi arbejder bredt i vores efterforskning, fordi vi ikke har et samlet overblik i øjeblikket, men det er vi ved at få,”  fortæller vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, Henrik Møller Jakobsen, til Berlingske.

“Der er ikke umiddelbart en forbindelse, men vi holder jo alle muligheder åbne. Nu skal vi lige have moduset fundet, og så skal man se, om det har paralleller til Sverige,” fortæller han.

Hvem tror du står bag de mange påsatte brande?

Berlingske

Berlingske