Københavns Kommune: Giver bøder for ufuldendt vejarbejde

Københavns Kommune: Giver bøder for ufuldendt vejarbejde

Sponsoreret indhold

Føler du dig generet af ufuldendt vejarbejde, omlagte veje og ujævne cykelstier? Så er der nu håb forude. En ny vejlov er nemlig blevet vedtaget i Folketinget og træder i kraft fra 1. juli. Den nye lov skal gøre det muligt for kommunen at straffe entreprenører, der er lang tid om at udføre deres arbejde. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) siger til Berlingske Business:

”Vi får nu muligheden for at udstede bøder, hvis man bare lader gravearbejdet stå. Vi har oplevet at entreprenører påtager sig rigtig mange arbejdsopgaver på én gang og sender deres folk rundt, hvor det er mest lukrativt, og lader resten af arbejdet stå stille”, og mener samtidig, at skræmmer man de useriøse entreprenører væk, så bliver vejarbejdet også hurtigere udført.

LÆS OGSÅ: Udenlandske fartsyndere straffes i Danmark – og omvendt

Den nye vejlov modtages anderledes negativt hos Danske Anlægsentreprenører:

”Vi synes, det er en rigtig dårlig vej at gå med bøder. Der er mange modsatrettede interesser og forskellige hensyn ved de her projekter, og der kan være mange grunde til, at et projekt bliver forsinket”, siger branchedirektør Niels Nielsen, som samtidig mener, at vejprojekterne blot bliver dyrere for kommunen at få udført.

Dansk Transport og Logistik har tidligere estimeret, at ufuldendt vejarbejde og generel manglende kapacitet på vejene koster samfundet op mod 20 milliarder om året.
 
Hvad mener du om den nye vejlov, er det rimeligt at langsomt arbejde kan straffes? Har du følt dig generet af det meget vejarbejde i hovedstaden?
 
Berlingske Business