Københavns millionprojekt en kæmpe fiasko

Københavns millionprojekt en kæmpe fiasko

image title: 
Kilde: DR Nyheder/youtube
I april 2014 fik København de første hightech-bycykler. Der skulle i dag have været 1.860 el-cykler klar, men der er kun 426. Samtidig skulle der have været 105 ladestationer – der er i dag kun 27 rundt om i byen. Det skyldes blandt andet en betalingsstandsning hos leverandøren.

LÆS OGSÅ: Københavns Kommune: Giver bøder for ufuldendt vejarbejde

Kun 256 mennesker har i dag tegnet abonnement på bycyklerne. Rasmus Jarlov fra De Konservative kritiserer over for Politiken projektet:

”Det er måske det værste eksempel på spild af penge, jeg har set, mens jeg har siddet i Borgerrepræsentationen; at man bruger kæmpestore tocifrede millionbeløb på noget, som der ikke er noget, der har efterspurgt. Og som overhovedet ikke er nødvendigt”.

Bycyklerne, der primært er tiltænkt pendlere og turister, virker besværlige og overflødige. Det mener flere københavnere, der enten har deres egen cykel, sværger til offentlig transport, eller anser ”låne”-systemet for at være tidskrævende.

Hvad mener du om, at Københavns Kommune bruger så stort et millionbeløb på bycykler, når der ifølge Jarlov ikke er et marked for dem?
 
Politiken

Tags: 
Se debatter