Kønsskiftet mand klædte om hos kvinderne

Kønsskiftet mand klædte om hos kvinderne

image title: 
Foto: Edvard Nalbantjan/123RF
Den 37-årige Ibi-Pippi Orup er født mand, men har altid følt sig som en kvinde. Derfor har hun for nylig fået godkendt et juridisk kønsskifte, hvilket betyder, at hun på papiret er en kvinde, selvom hun stadig har sine mandlige kønsorganer.
 
Da Ibi-Pippi en eftermiddag skulle i Viborg Svømmehal, gik hun derfor gik ind i kvindernes omklædningsrum.
 
“Jeg gik ind i kvindernes omklædningsrum, da det jo må formodes at være min ret som juridisk anerkendt kvinde, og så er den jo sådan set ikke længere,” siger Ibi-Pippi Orup til TV 2.
 
Men en gruppe af ældre kvinder i det pågældende omklædningsrum, tog ikke situationen så let. De var meget oprørte over Ibi-Pippi Orups tilstedeværelse. Det fik bademesteren til at henvise hende til mændenes omklædningsrum.
 
Ibi-Pippi Orup kunne dog legimitere sig selv som kvinde, og blev derefter henvist til handicaprummet, som hun beskriver som en meget krænkende oplevelse.
 
“Jeg vil gerne slå fast, at jeg godt kan forstå, at det sætter Viborg Svømmehal i et dilemma. Men at henvise mig til handicaprummet er det samme som at sige, at det er et handicap at være transkønnet,” siger hun til TV 2.
 
Ibi-Pippi Orup vil indberette sagen til Ligebehandlingsnævnet.
 
Hvad mener du? Er det i orden at klæde om i damernes omklædningsrum når man har en penis?
 
TV2
 

Tags: