Kører du sådan? Så opstår bilkøen grundet dig

Kører du sådan? Så opstår bilkøen grundet dig

Sponsoreret indhold

Når du skal hjem på juleferie, er der ikke noget værre end en lang bilkø, men faktisk kan du selv være skyld i den, helt uden du ved det.

For et nyt studie fra MIT viser, at bilkøer opstår, når du kører for tæt på foranliggende biler. Det skriver Ekstra Bladet.

”Vi mennesker har en tendens til at kigge på verden i forhold til, hvad der er umiddelbart foran os – både bogstaveligt og i overført betydning, Men at køre på den måde kunne have en dramatisk effekt i at reducere rejsetiden og brændstofforbruget,” fortæller en af professorerne bag undersøgelsen Berthold Horn ifølge Ekstra bladet.

Grunden til at bilkøer opstår, når du kører for tæt på bilerne foran er, at du er tvunget til at bruge bremsen, hvis hastigheden pludselig sænkes, og når bilisten bagved ser dit bremselys, bremser de også, og så opstår der en kædereaktion.

LÆS OGSÅ: Lad IKKE bilen stå i tomgang når du fjerner is

For at undgå lange køer vil det derfor være mest optimalt, hvis alle biler holder samme afstand.

”Vores arbejde viser, at hvis alle bilister holdt samme afstand til andre biler både foran og bagved, vil ‘forstyrrelserne’ forsvinde, når man kører i en lang række af trafik, i stedet for at skabe trafikpropper,” siger Berthold Horn.

Professoren erkender dog, at det ikke vil være realistisk at få alle biler til at holde samme afstand og henviser derfor i stedet til, at bilproducenterne opdatere fartpiloterne, så de har sensorer både foran og bagved.

Kører du tæt på foranliggende biler?

Ekstra Bladet