Kender du konsekvenserne ved ikke at være ordentligt forsikret til skiferien?

Kender du konsekvenserne ved ikke at være ordentligt forsikret til skiferien?

Mange tror at deres rejseforsikring dækker hvis ulykken er ude på skiferien, men det er langt fra rigtigt. Her kan du læse om skirejseforsikringer og hvad du skal være opmærksom på til din næste skiferie.

Hvad dækker en rejseforsikring?

Hvert år sker der mange uheld når folk er på skiferie, og det er langt fra altid fordi at folk kører med hovedet under armen at de kommer til skade. Og skaderne sker både for alpinskiløbere, langrendsløbere, og folk der bare er uheldige når de kommer gående. Derfor kan man aldrig vide sig sikker, og det er altid vigtigt at man huske at tegne en rejseforsikring. En skiforsikring dækker som oftest både læge- og hospitalsbesøg, men også udgifterne ved en evt. hjemtransport vil blive dækket. For selvom man altid tror det sker for naboen, er der hvert år uheldig rejsende der er nødt til at blive transporteret hjem i helikopter på grund af et brækket ben, eller andre alvorlige skader, der betyder at man ikke kan rejse hjem med det transportmiddel man ellers havde planlagt. Nogen er nødt til at komme med helikopter hjem, og andre er af en eller anden grund nødt til at blive transporteret hjem på bagsædet af en bus. Derudover bliver læge og hospitalsregninger også dækket, og det er noget der for den enkelte person kan løbe op i rigtig mange 1000 kr. Dette er noget man selv skal betale, hvis ikke man har tegnet en forsikring der dækker den slags uheld. Og transport – og hospitalsomkostninger er også de største grunde til at man skal sørge for at få tegnet en rejseforsikring. Derudover kan man desværre også i sin skiulykke komme til at skade andre, end sig selv. Derfor er det også vigtigt at man tegner en ansvarsforsikring som led i din rejseforsikring. Denne kan både bruges hvis man kommer til at skade en anden person eller personens ting i sin ulykke, men også man bliver beskyldt for en ulykke og den modsatte person kræver erstatning fra en.

En jungle at finde rundt i

Det er ikke altid nemt at finde rundt i junglen af forsikringer, og det kan være svært at finde ud af hvem der dækker dig bedst, og hvor du finder den bedste pris. Hos www.danskrejseforsikring.dk kan du finde lige præcis den forsikring der passer til dig, og man kan også gå ind og forsikre på enkeltrejser. Dette kan være en fordel hvis man er en hel familie der bliver dækket, men en i familien skal bruge en anden forsikring til enkelt en enkelt ferie eller alle skal dækkes lidt ekstra til en speciel rejse. Derudover findes der også en masse hjemmesider der sammenligner dækkeevne og priser, og det kan være en fordel at sætte sig ned og undersøge markedet inden man vælger sit forsikringsselskab.

Husk at tjekke dine forsikringer igennem

Folk glemmer ofte at tjekke deres forsikringer og abonnementer igennem, og dette kan betyde at man betaler for forsikringer man egentlig ikke har brug for eller man vil kunne forhandle nye og bedre priser hos sit forsikringsselskab. Derudover vil man hvis man ønsker at blive endnu bedre dækket, også ofte kunne forhandle sig til en endnu bedre pris hvis man samler alle sine forsikringer et sted. Men imens at nogen selskaber kan tilbyde dig, at du kun bliver dækket for præcist det som du har behov for. F.eks. hvis man ikke rejser normalt, men skal ud til en enkelt rejse kan man vælge kun at blive dækket til denne ene tur. 
 
Tags: