Kendt politiker politianmeldt efter terroropfordring

Kendt politiker politianmeldt efter terroropfordring

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
I kølvandet på terrorangrebene i Paris blev Dansk Folkepartis udenrigsordfører og formand for Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, Søren Espersen, interviewet af TV2. Her ytrede han sig i skarpe vendinger om situationen:

”Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på. IS går jo i dækning bag kvinder og børn i landsbyer og byer, og de ved, at vi som gentlemen ikke bomber. Det må have en afslutning,” sagde Søren Espersen til TV2 i søndags.

Til spørgsmålet om, hvorvidt det betød, at der skal bombes, hvor der også befinder sig kvinder og civile, svarede Søren Espersen klart og tydeligt:

”Ja, selvfølgelig”.

Det har fået forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner til at politianmelde politikeren. På sin Facebook-profil skriver han følgende:

”Når demokratiet trues, må man blive endnu mere demokratisk, og siden en af demokratiets vigtigste hjørnesten er, at alle er lige for loven, har jeg lige indgivet en anmeldelse af Søren Espersen for overtrædelse af straffelovens terrorparagraf”.

Søren Espersen opfordrer, ifølge Plaetner, til terror gennem drab på civile børn og kvinder, ligesom forfatteren mener, at Espersen fremsætter udtalelser, ”der tilstræber at fremkalde voldshandlinger eller hærværk”, skriver Plaetner i sin anmeldelse, der er sendt til Københavns Politi på mail.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl tager ikke direkte afstand fra Søren Espersens udtalelser, men forsøger i stedet over for DR at nuancere hans udtalelser:

”Der er det jo et spørgsmål om desværre at acceptere, at krig er bestialsk og kan ramme civile, når det er nødvendigt at ramme de terrorister, der ellers gemmer sig der. Det er det dilemma, Søren Espersen giver udtryk for her, og der er ingen nem løsning”.

Hvad mener du om, at Søren Espersen er blevet politianmeldt? Er hans udtalelser rimelige eller over grænsen?

Politiken
Tags: