Kendte danskere hylder Pride

Kendte danskere hylder Pride

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Intet mindre en 300.000 mennesker var på gaden, da mangfoldigheden på traditionelvis skulle fejres. Hele 25.000 mennesker var med i optoget, som startede ved Frederiksberg Rådhus og slutter på Københavns Rådhus.
 
Under optoget fik Ekstra Bldet en snak med flere velkendte ansigter, der støttede op om LGBTQ-samfundet. Læs om deres udtalelser herunder.
 
Søren Pape, formand for De Konservative:
”Jeg håber også, at vi en dag kommer til at gå ned ad Nørrebro i den her parade. Der er også blandt etniske minoriteter, ser vi, stor modstand mod homoseksuelle. Der er en stor procentdel der mener, at det er en sygdom. Det er vi nødt til at bekæmpe,” fortæller De Konservatives formand til Ekstra Bladet.
 
Alexandre Willaume, skuespiller:
”Vi er her for at fucking fejre mangfoldigheden. Man bliver ved med at skubbe grænserne, og det giver et ekko i andre lande, hvor man siger: ’Det er jo sådan her, at det skal være’. Hvis man kigger rundt, hvad kan det her gøre? Intet, det er jo fantastisk. Jeg elsker jo alt, hvad der kommer i København. Jeg elsker, at den her by bliver voldbollet på alle mulige måder. Vi skal have mange flere folkefester,” fortæller skuespilleren til Ekstra Baldet.

LÆS OGSÅ: Elsk din partner med disse klamme vaner
 
Frank Jensen, overborgmester Københavns Kommune:
”Priden er en større fest for mangfoldighed og tolerance. Jeg er super stolt over, at København og Frederiksberg er blevet hovedstad for mangfoldighed og tolerance. Det må aldrig blive sådan, at Priden vælger gader fra i København, fordi de er nervøse for stenkast eller lignende. Sådan må det aldrig blive. Vi skal have endnu mere tolerance,” fortæller overborgmesteren til Ekstra Bladet.
 
Abdel Aziz Mahmoud, journalist:
”Det er dejligt at stort set alle i Danmark støtter den her fest. Jeg går med Sabaah, som arbejder med det etniske mindretal. Jeg er så glad for, at det er blevet sådan en stor gruppe. At så mange støtter dem med alle de udfordringer de arbejder med. Her er der nogle mennesker, som bruger utroligt mange timer på at hjælpe mennesker, der bliver chikaneret, mobbet, er bange for at miste familie, bliver udsat for vold og i sidste ende begår selvmord,” fortæller Abdel Aziz Mahmoud til Ekstra Bladet.
 
Özlem Cekic, tidligere politiker, nu foredragsholder:
”Jeg syndes, at det (Priden, red) er helt fantastisk. Det er ligesom at have et barn i en legetøjsbutik. Med så smukke mennesker, så smukke dragter og så stor mangfoldighed. Det er sådan en by, jeg har lyst til at være en del af,” fortæller Özlem Cekic til Ekstra Bladet.
 
Hvad er din holdning til Pride? 

Ekstra Bladet
Tags: