Kendte har bedre chancer i politik

Kendte har bedre chancer i politik

image title: 
Foto: Francis Dean/123RF
I gennemsnit lykkes det for hver anden opstillede kendis at blive valgt ind på Christiansborg. Det viser en ny opgørelse som Ugebrevet A4 har lavet.
 
Avisen gennemgik de seneste fire folketingsvalg og har set på, hvordan det er gået de kendisser, som valgte at træde ind i den politiske verden lige op til et valg.
 
Der har i alt været 18 berømtheder, der er gået ind i politik, og heriblandt er ni af dem – altså halvdelen – blevet valgt. Det gælder blandt andre Joachim B. Olsen, Connie Hedegaard og Louise Frevert.
 
LÆS OGSÅ: Joachim B. og LA større end R, C og SF 

“50 procents chance for at blive valgt ind er gode odds sammenlignet med almindelige kandidater til Folketinget, der stiller op første gang,” siger Johannes Andersen, samfundsforsker og lektor på Aalborg Universitet til Ugebrevet A4.
 
Chancen for at blive valgt for en helt almindelig kandidat ligger på kun 22 procent.
 
Men der er ingen grund til at være jaloux på kendisserne, som vælger at gå ind i politik, vurderer Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis:
 
“Nogle mener, det er snyd, når kendte kan stille op kort før et valg og stryge ind i Folketinget. Men vi har nu en gang de politikere, som vi selv har valgt. Og det er for eksempel ingen skade til, at en politiker har masser af erfaring med at håndtere medierne,” siger han til Ugebrevet A4.
 
Hvad er din holdning til, at kendisser har bedre politiske chancer end ‘almindelige’ mennesker?
 
Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: