Kendte vi mistede i 2015

Kendte vi mistede i 2015

image title: 
Foto: Olga Tkachenko/123rf.com
Da vi nærmer os enden af 2015, er det blevet tid til at kigge tilbage og mindes de store personligheder, som vi i år har sagt farvel til.
 
I Danmark var det folkekære mennesker som Jan Fog, Klaus Rifbjerg og Jan Monrad, som til manges fortvivlelse gik bort.
 
Se listen nedenfor, hvor vi har samlet 10 kendte personer fra både indland og udland, som vi har mistet i 2015.
 
Jan Fog
Den kendte ejendomsmægler, som fik sit folkelige gennembrud i TV 2-programmet Liebhaverne, mistede livet den 23. april. Jan Fog blev ramt af en virusinfektion i forbindelse med en stamcelletransfusion under sit kræftbehandlingsforløb. Han blev 66 år.
 
Klaus Rifbjerg
Danmark mistede en af sine absolut største forfattere og samfundskritikere, da 'Store Klaus' den 4. april sov stille ind efter længere tids sygdom. Rifbjerg vandt gennem sin karriere store priser som De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris, og han stod bag betydelige værker som 'Den Kroniske Uskyld', 'Leif Den Lykkelige' og digtsamlinger som 'Konfrontationen' og 'Bjerget i himlen'. Rifbjerg blev 83 år.
 
Jan Monrad
Den folkekære komiker, sanger og entertainer, kendt fra duoen Monrad & Rislund, døde pludseligt den 20. november i en alder af 64 år. Monrad var uddannet folkeskolelærer, men brød igennem som afholdt entertainer allerede i 1970'erne.
 
Jørgen Ingmann
Den danske musiker blev folkeeje, da han sammen med sin kone Grethe vandt det europæiske Melodi Grand Prix i London i 1963 med sangen 'Dansevise'. Han døde den 21. marts i år i Holte. Jørgen Ingmann blev 89 år.
 
LÆS OGSÅ: Sådan undgår du tæt trafik i juledagene

Tage Skou-Hansen
Den danske forfatter debuterede i 1957 med romanen 'De Nøgne Træer'. Tidligere var han aktiv modstandsmand. Tage Skou-Hansen var en aktiv Aarhus-borger, og de fleste af hans romaner handler om netop smilets by. Tage Skou-Hansen døde den 11. november og blev 90 år.
 
Harald Nielsen
Den danske fodboldspiller, som særligt i Italien blev et stort navn, døde 11. august efter længere tids sygdom. Harald Nielsen, som fik navnet Guld-Harald, er en legende i italienske Bologna, hvor han scorede 81 mål i 157 kampe. Senere var Harald Nielsen med til at starte FCK, hvor han også blev det første æresmedlem. Han blev 73 år.
 
B.B. King
Riley B. King – eller bare B. B. King – blev verdenskendt med sin bluesmusik. Rolling Stone-magasinet kårede ham som den tredjestørste guitarist nogensinde. Amerikaneren var aktiv på scenen til det sidste. Han døde i Las Vegas den 14. maj og blev 89 år.
 
Christopher Lee
Den markante britiske skuespiller med den karakteristiske dybe stemme dominerede både på film og i teaterverdenen. Det folkelige gennembrud fik han som skurk i James Bond-filmen 'Manden med den gyldne pistol' fra 1974. Sidst i sin karriere udgav han flere heavy-albums. Christopher Lee døde i London den 7. juni. Han blev 93 år.
 
Ellen Albertini Dow
Den amerikanske karakterskuespiller, der blev hele 101 år, blev især kendt som 'den gamle dame' i flere populære film. Blandt andet 'Wedding Crashers' fra 2005. Ellen Albertini Dow begyndte først sin skuespillerkarriere i 1985 i en alder af 72 år.
 
Leonard Nimoy
Den amerikanske skuespiller var bedst kendt for rollen som spidsørede Spock i Star Trek. Men Nimoy kunne også skrive instruktør, digter, fotograf og musiker på cv'et. Han døde den 27. februar på Bel Air i Los Angeles i en alder af 83 år.
 
Ønsker du at se, hvem vi ellers tog afsked med i løbet af årets gang, kan du gøre det her HER 

Hvem kommer du til at savne mest?

mx
Tags: 
Nøgleord: