Khader: Min viden og indsigt forpligter

Khader: Min viden og indsigt forpligter

image title: 
Foto: Privatfoto
Det Konservative Folkeparti har fået en markant skikkelse hjem. Således meddelte Naser Khader i går på sin Facebook-profil, at han til næste Folketingsvalg stiller op for partiet i kredsene Aarhus og Skanderborg:
 
”Når man leger med ilden, så bliver man sommetider brændt. Men det går over. Det Konservative Folkeparti i Aarhus og Skanderborg har spurgt, om jeg vil stille op til Folketinget ved næste valg. Det har jeg sagt ja til.”
 
LÆS OGSÅ: Obama inviterer Aarhus-borgmester til Det Hvide Hus
 
Naser Khader har været ude af dansk politik, siden han ved Folketingsvalget i 2011 måtte sande, at han ikke fik nok stemmer til at blive valgt ind. Efterfølgende fik han job ved den amerikanske tænketank Hudson Institute i Washington D.C., hvor han forskede i blandt andet ytringsfrihed og demokratiudvikling, og disse erfaringer regner han med at gøre brug af i sit nye job:
 
”De udfordringer, Vesten og Danmark står overfor, er efterhånden så store, at jeg føler, at jeg har en forpligtigelse til at bidrage med min viden og indsigt.”
 
De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, er da heller ikke i tvivl om, at partiet har fået en stor kapacitet hjem. Han mener i særdeleshed, at det tidligere folketingsmedlem kan bidrage med sin store viden på ét aktuelt område:
 
”Han er en stor styrke, han ved rigtig meget om Mellemøsten og hele diskussionen omkring radikalisering og hvad det gør ved et samfund. Naser bliver en meget stor styrke for os,” siger Søren Pape Poulsen til Berlingske.
 
LÆS OGSÅ: Betjente mangler udstyr og træning
 
Udover Naser Khaders åbenlyse styrker lægger Søren Pape heller ikke skjul på, at Khader kan blive et trækplaster for det vælgermæssigt trængte parti. Han betragter dog også hans tilbagevenden som en gevinst for dansk politik i det hele taget:
 
”Ja, det tror jeg da bestemt, han vil (trække mange stemmer, red.). Naser er jo meget anerkendt, og jeg tror, at alle, der har hørt ham, respekterer hans utrolig store viden, så han bliver en gevinst både for Det Konservative Folkeparti, men også for det danske folketing.”
 
Hvad ser du som Naser Khaders styrker og svagheder? Bliver han en gevinst for de Konservative og dansk politik generelt?
 
Politiko
Tags: