Kiosker lader mindreårige gamble illegalt

Kiosker lader mindreårige gamble illegalt

image title: 
Foto: Federico Rostagno/123rf.com
En stikprøve udført af Politikken afslører, at personer under 18 år har meget nem adgang til at gamble på sportsresultater på trods af, at det er ulovligt.
 
I otte ud af ti udvalgte kiosker og supermarkeder fik to drenge på 16 år lov til at købe Oddset-kuponer.
 
Dette tal stemmer overens med udtalelsen af en far til en teenager, som nåede at spille over 100.000 kroner væk på sportskampe
 
”Jeg har været så sur og skuffet, at jeg havde lyst til at opsøge de kiosker og gå grassat. Der burde være konsekvenser, når kiosker lader børn helt ned i 12-13-års alderen spille. De er bare helt ligeglade,” siger faren til Politikken.
 
I værste tilfælde risikerer de unge at blive afhængige af at gamble, siger souschef hos Center for Ludomani, Henrik Thrane Brandt.
 
LÆS OGSÅ: Fængslet: 12-årig tog skoledreng på numsen

Han udtaler også resultatet af Politikkens undersøgelse som ”dybt bekymrende”.
 
”Det er ikke i orden, at det bliver ved. Vi ser flere og flere unge, der kommer her, før de er fyldt 18 år. Dem så vi ikke før. Mange af dem får en skidt start på livet, og det er trist og helt unødvendigt,” siger han.
 
Tidligere har den typiske ludoman været en midaldrende mand. Nu udgør unge under 25 år cirka 26 procent af personerne i behandling for ludomani. Dette er en stigning på syv procent de seneste syv år.
 
Hvad synes du om udviklingen, og hvordan kan vi stoppe den?
 
Politikken