Klagede over erstatning: Det kostede hende alt

Klagede over erstatning: Det kostede hende alt

image title: 
Foto: Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Efter en fejlslagen knæoperation modtog et kvindeligt postbud 364.000 kroner i erstatning.

Selvom hun for længst har fået udbetalt pengene, skal hun nu betale hele beløbet tilbage.

Det har Patientskadenævnet afgjort, efter kvinden klagede over, at erstatningen på 364.000 var for lille.

Der findes flere lignende sager inden for arbejdsskader, fortæller advokat Bjarne Skøtt Jensen fra Horsens. Når folk klager over størrelsen på en erstatning, ender det som regel med, at de slet ingen erstatning får.

“Det er helt ved siden af. Lovgivningen skal ændres. Ellers tør ingen jo klage,” siger Bjarne Skøtt Jensen til Fagbladet 3F.

I sagen om det kvindelige postbud gennemgik kvinden en knæoperation på Regionshospitalet Silkeborg. Operationen gjorde mere skade end gavn, og Patientforsikringen tilkendte derfor patienten 364.000 kroner i erstatning.

Senere fik postbudet flere gener som følge af den fejlslagne operation, og hun måtte derfor have et nyt knæ. Det fik hende til at klage over erstatningens størrelse.

LÆS OGSÅ: Sygt system? Enlig mor betalte for at arbejde

Men det skulle hun aldrig have gjort. Patientklagenævnet afgjorde nemlig, at der aldrig var sket en patientskade, og at hun derfor ikke havde krav på erstatning.

Var skaden sket i forbindelse med et trafikuheld, var det aldrig sket. Her kan erstatninger, der er blevet udbetalt, nemlig ikke forlanges tilbagebetalt. Det siger loven om almindeligt erstatningsansvar.

Bjarne Skøtt Jensen mener, at samme regel bør gælde for arbejdsskader og patientskader.

“I dag fraråder jeg jævnligt folk at klage, selvom meget tyder på, at deres arbejdsskade eller patientskade burde give et større beløb i erstatning. De risikerer nemlig at miste det hele. Hvis en person er tilkendt for eksempel halvanden million kroner, så er det risikabelt at kræve 200.000 ekstra i en klagesag,” siger han til Fagbladet 3F.

Hvad mener du om de nuværende regler? Er der brug for at lave dem om?

TV 2
Tags: