Kommentar på Facebook koster kvinde 3,4 millioner

Kommentar på Facebook koster kvinde 3,4 millioner

image title: 
Foto: Sitthiphong Thadakun/123rf.com
3,4 millioner kroner. Så meget skal Jacquelyn Hammond betale sin Facebook-ven Davyne Dial, efter hun anklagede hende for at dræbe sin egen søn.
 
”Det var ikke mig, der blev fuld og dræbte mit eget barn,” skrev Jacquelyn Hammond som kommentar tilbage i 2015.
 
Ifølge britiske The Telegraph mistede Davyne Dial sin 11-årige søn i en skudulykke i sit hjem i den amerikanske stat North Carolina.
 
The Telegraph skriver desuden, at den amerikanske mor intet havde med sønnens død at gøre, og hun reagerede derfor ved at sagsøge Jacquelyn Hammond for injurier og for at udsætte hende for ’følelsesmæssig nød’.
 
De to kvinder har angiveligt haft en strid gennem en årrække, efter deres venskab gik i stykker i et mislykket forsøg på at drive den lokale radiostation sammen.

LÆS OGSÅ: Frøkjær sviner danskernes sociale medievaner 

Den grænseoverskridende kommentar blev også skrevet i en diskussion omkring radiostationen.
 
Nu er der så faldet en dom i sagen, og Jacquelyn Hammond skal betale en erstatning på en halv million dollars, som svarer til 3,4 millioner danske kroner.
 
Ifølge Davyne Dials advokat i sagen, Michael Wimer, var Facebook-kommentaren en åbenlys anklage for drab.
 
Jacquelyn Hammond hævder derimod, at kommentaren var en fejl, og skulle være postet i en anden tråd i en anden sammenhæng. En forklaring myndighederne dog valgte ikke at tro på, og nu skal hun altså bøde for den.
 
Er erstatningen passende?
 
BT
Tags: 
Nøgleord: