Kommer du tit for sent? Her er grunden:

Kommer du tit for sent? Her er grunden:

image title: 
goodluz/123rf.com
De fleste har prøvet det før, man snoozer lige en enkelt gang og tænker, ”det når jeg nok”, men nogen gange ender det med, at man overvurderer tiden, og så kommer man for sent. Det er der måske en forklaring på.

Ofte forbindes folk der kommer for sent med tillægsordene, dovne og ligeglade, men en undersøgelse på området afviser at dette skulle være årsagen.

”Ja, det er ubehøvlet at komme for sent, men jeg har interviewet hundreder af personer, og langt størstedelen af folk, der kommer for sent, kan virkelig ikke lide at komme for sent, de prøver at være der til tiden. Hvis man siger til en person, der altid kommer for sent, at de skal prøve at komme til tiden, så svarer det til at man siger til en på slankekur ‘lad vær med at spise så meget’,” sådan forklarer ekspert og forfatter i mødeetik, Diana DeLonzor, til Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Folkekirken har kæmpe formue

Men hvad er egentlig baggrunden for tendensen, at folk kommer for sent? Hvis man flere gange kommer for sent, kan det blandt andet tyde på, at man er mere optimistisk anlagt end gennemsnittet. Mange tror, at de kan nå flere ting på kortere tid, og ender derfor med at fejlberegne tiden.

Disse urealistiske optimister har det faktisk dårligt med at komme for sent, og der opfordres derfor til at bære lidt over med dem.

Hvilke undskyldninger har du for at komme for sent?

Søndagsavisen 
 
Tags: 
Nøgleord: