Kommune betaler Google for at dække over historie

Kommune betaler Google for at dække over historie

image title: 
Foto: Marcel De Grijs/123rf.com
Brønderslev er ofte sat i forbindelse med den berygtede misbrugssag, men nu har kommunen betalt søgemaskinen Google for at gemme sagen længere væk. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Hvis man før i tiden prøvede at lave en Google-søgning på Brønderslev, ville den frygtelige sag, hvor et forældrepar blev dømt for vanrøgt og voldtægt af deres børn, dukke op som det første.

”Vi syntes virkelig, det var ærgerligt, at det altid var den sag, der kom op, når folk søgte på os på nettet,” siger Mette Krogh, som er kommunikationsansvarlig i kommunen, til DR P4 Nordjylland.

LÆS OGSÅ: Sparer på ældrepleje, men bruger formue på kunst

Man valgte derfor at lave en søgemaskineoptimering samt betale Google for ikke at vise Brønderslev-sagen øverst i søgningen, fortæller Mette Krogh.

”Nu kommer der noget andet op i stedet. Det kan være vores hjemmeside eller Facebook. Der er mange muligheder.”
Aftalen koster 10.000 kroner årligt, men det er en god forretning, mener Lars Christensen, professor i kommunikation ved Aalborg Universitet.

”Hvis det kan lykkes dem for blot 10.000 kroner om året at undgå, at Brønderslev-sagen kommer op blandt de øverste hit i en Google-søgning, så lyder det godt nok, som om at de penge er godt givet ud,” siger han til DR P4 Nordjylland.

Brønderslev er dog ikke den eneste kommune, der har betalt sig til et bedre image på nettet. Flere andre kommuner har også betalt Google for at vise bestemte sider først.

Er det etisk korrekt, at Brønderslev betaler Google for at vise bestemte sider?

BT 
Tags: