Kommune: Hjælp os med at huse flygtninge

Kommune: Hjælp os med at huse flygtninge

image title: 
Foto: Paco Ayala/123rf
15 nye flygtninge om måneden og en årskvote på 134 flygtninge er for mange til, at Egedal Kommune selv kan fremskaffe beboelse til dem. Det fortæller centerchef for Borgerservice Kjeld Ebdrup til Lokalavisen. Han uddyber:

”Derfor afdækker vi i øjeblikket alle tænkelige muligheder i vores eksisterende bygninger, men borgerne vil også kunne bidrage, hvis de har mulighed for at leje værelser eller gæstehytter ud”.

Egedal Kommune har selv opført flere pavilloner, der skal huse nogle af de mange flygtninge. En af dem skulle stå klar lige efter påsken, mens et par stykker først forventes indflytningsklare til maj.

LÆS OGSÅ: Provinsen får flere flygtinge end København

Syriske Eyad på 36 år er en af de flygtninge, der skal flytte ind i pavillonerne. Det glæder han sig til:

”Jeg er meget overrasket. Jeg havde forestillet mig sådan nogle skurvogne fra vores hjemland, men det her ligner jo mere lejligheder,” siger han i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune.

Eyad flygtede i efteråret 2012 fra Syrien med sin kone og tre børn. Eyad blev indkaldt til militæret, men flygtede, da han ingen intentioner havde om at dræbe sit eget folk. Hans kone og tre børn befinder sig i Tyrkiet, mens han altså selv flytter ind i de nye bygninger i løbet af foråret.

Tror du, at det at have en flygtning boende, kan være med til at bygge bro mellem etniske danskere og flygtninge? Kunne du tænke dig at have en flygtning boende?

Lokalavisen

Tags: 
Nøgleord: