Kommune hylder fortaler for sharia og kalifat

Kommune hylder fortaler for sharia og kalifat

image title: 
Foto: Rafael Ben-Ari /123rf.com
Samer Zaazou arbejder til dagligt som afdelingsleder på et kommunalt værested for børn og unge ved navn Tetriz i Helsingør Kommune. Hans arbejde med børn og unge i kommunen gav ham tidligere på året en integrationspris.

Nu får han mediernes opmærksomhed for nogle Facebook-opslag, han lavede i 2010 og 2011. Af disse fremgår det, at den 34-årige afdelingsleder ikke er tilhænger af demokrati som styreform, men at han ønsker et islamistisk kalifat med sharia-lovgivning.

Helsingør Dagblad http://www.hdnet.dk/integrationsprismodtager-stod-bag-islamistiske-opslag/  har konfronteret Samer Zaazou med de kontroversielle udtalelser. Blandt andet spørger de, om han som troende muslim går ind for sharia.

”Ja, ellers kunne jeg ikke være troende. Sharia fortæller mig, hvordan jeg skal leve som muslim, du kan sammenligne det med De Ti Bud i Kristendomen,” svarer han.

LÆS OGSÅ: Kommune: Flygtninge er vigtigere end dig

Han går også stadig ind for indførelsen af et islamisk kalifat, ligesom han skrev tilbage i 2010. Adspurgt om han vedholder det, han skrev, svarer han: 

”Som det paradis, jeg forestiller mig det er, så ja. Men jeg skrev det før, der var noget der hed Islamisk Stat, som har taget patent på at indføre en jordisk version af kalifatet, og jeg går ikke ind for deres metoder. Jeg drømte bare om et sted, hvor jeg kunne være en ligeværdig del af samfundet, en medborger,” siger Samer Zaazou, der dog ikke mener, at kalifatet ville fungere herhjemme.

”Hvis der bliver indført et islamisk kalifat, så ville jeg finde det passende, men det har ingen gang på jord i Danmark. Men jeg mener, at kalifatet kun er relevant der, hvor der er enighed om det. Det er jo lidt lige som andre måske går og drømmer om at få indført det ene og det andet, for at få bedre vilkår. Hvis folk vil leve under et kalifat, så dem om det. Jeg lever her og jeg dør her,” fastslår han.

Samer Zaazou fortæller endvidere til avisen, at han ser integrationsprisen som en blåstempling af sit arbejde på værestedet Tetriz, som han ikke mener bliver påvirket af, at han går ind for sharia.

Er det i orden, at Helsingør Kommune giver Samer Zaazou en integrationspris? Og er det i orden, at han ikke er fortaler for demokratiet?

Helsingør Dagblad
 
BT
Tags: