Kommune til 9-årig: Du er for tyk

Kommune til 9-årig: Du er for tyk

image title: 
Foto: Helge Gustavsen / Facebook.com
Den ni-årige Malina Gustavsen fra Norge besøgte skolens sundhedsplejerske for et rutinetjek. Men alt gik ikke helt som forventet, for familien fik efterfølgende et brev fra kommunen, som foreslog, at lille Malina skulle gøre noget ved sin vægt.
 
“Højde 136 cm. Vægt 34,5 kg. Resultatet ligger over anbefalet vægt. Tag kontakt til sundhedsplejersken efter sommerferien for en samtale i forhold til aktivitet, kost og videre opfølgning og evt. udredning,” skrev kommunen i brevet.
 
Hele familien blev yderst chokeret over kommunens brev og opfordring til vægttab af deres ni-årige datter. Derfor valgte faren Helge Gustavsen at lægge brevet ud offentligt på Facebook sammen med et billede af datteren.

Billedet og brevet er nu blevet delt over 12.000 gange.
 
LÆS OGSÅ: Forældre efterlader deres børn i institutionen
 
“Jeg fik et chok. Hun er en aktiv pige, som går til både håndbold og gymnastik. Kommunens konklusion er for mig helt hårrejsende,” siger Helge Gustavesen til vg.no, og fortsætter:
 
“Det er klart, at det her går hende på. Vi tog en snak med hende, da vi modtog brevet, og hun spurgte os om, om hun var for tyk. Vi fortalte hende, at det var hun selvfølgelig ikke. Det gør ondt, når ens ni-årige pige begynder at tvivle på sit udseende,” uddyber faren.
 
LÆS OGSÅ: Overvægtige kvinder skal ikke gå i bikini
 
Lise Tanum Aulie, der er sundhedschef i den pågældende kommune, fortæller til vg.no, at det er fast rutine, at forældre får besked, hvis deres børn skal tabe sig.
 
Sundhedschef i den pågældende kommune Lise Tanum Aulie, siger til vg.no, at det er fast rutine, at forældre modtager et brev, hvis kommunen og sundhedsplejersken vurderer, at deres børn skal tabe sig.
 
“Når det er sagt, så kan vi godt arbejde med, hvordan forældre skal modtage sådan en besked. Jeg beklager, at Malina og hendes forældre oplevede beskeden på en ubehagelig og provokerende måde. Vi vil efter ferien se på vores rutiner,” forklarer hun.
 
Hvad er din mening om, at kommunen blander sig i børns vægt?
 
BT.dk
Tags: