Kommune til handicappet: Intet bad i 30 dage

Kommune til handicappet: Intet bad i 30 dage

image title: 
Foto: Mabel Akenuwa/123rf.com
Heidi Neergaard er spastisk lammet i benene og derfor meget afhængig af sin døgnhjælp. Den har Randers Kommune nu stoppet, fordi den 50-årige kvinde ikke kunne med sin handicaphjælper.

Kommunen ønsker desuden at anbringe Heidi på en institution, men da hun ikke ønsker det, må hun i stedet nøjes med almindelig hjemmehjælp et par gange om ugen. Den er dog så mangelfuld, at det næsten er en måned siden, at den handicappede kvinde har været i bad.

 ”Jeg synes, det er lidt ulækkert og uværdigt. Det er ikke særlig rart - og hvis man kommer til at tisse, fordi de ikke kan være her, så bliver man bare tørret af med en fugtig klud,” fortæller hun til metroxpress.

Heidi har ikke forladt sin seng siden 1. juni, hvilket formanden for Dansk Handicapforbund, Susanne Olsen, betegner som vanvittigt.

”En måned uden bad er ikke menneskeligt. Bare fordi, man er ved at undersøge en sag, skal man da tage sig af hende, imens det pågår. Det her lyder jo helt vanvittigt,” siger hun.

Hun forklarer desuden, at hun generelt oplever et øget pres på kommunerne, hvilket kan være årsag til den umenneskelige behandling.

”Vi oplever generelt, at alt er under pres i kommunerne for tiden. Det nyeste er, at flere kommuner forsøger at sende handicappede på institution, selvom de sagtens ville kunne bo selv, hvis de fik den rigtige hjælp. Det er et kæmpe tilbageskridt for hele handicapområdet,” siger hun.

Hvad mener du om kommunens behandling af Heidi? Behandler vi generelt vores syge og ældre for dårligt i Danmark?

Metroxpress
Tags: