Kommune: Vivi var selv skyld i at hun blev myrdet

Kommune: Vivi var selv skyld i at hun blev myrdet

image title: 
Foto: Igor Stevanovic/123rf
I slutningen af marts blev 57-årige Vivi Nielsen knivdræbt af en psykisk syg beboer på sin arbejdsplads Bocenter Lindegården i Roskilde.
Ifølge den ansvarlige centerchef, Birger Jacobsen, var det en grov overtrædelse af bocenterets sikkerhedsregler, der førte til drabet, og det var ofret selv, der stod for regelbruddet.

“Den afdøde medarbejder overholdt ikke de sikkerhedsaftaler, som vi har på stedet. Det er ikke noget, jeg har nævnt tidligere, for jeg ønsker ikke at hænge medarbejderen ud. Hun og familien har betalt den højeste pris,” siger han til Politiken.

Drabet fandt sted, da Vivi opholdt sig i bocenterets medicinrum uden at have lukket og låst døren.

“Hun stod med ryggen til den åbne dør, og gerningsmanden gik uhindret ind og stak hende ned bagfra. Det fik en uhyggelig konsekvens, at hun ikke lukkede og låste den dør,” siger centerchef Birger Jacobsen til Politiken.

Dennis Kristensen, der er formand for Vivis fagforening, FOA, kalder centerlederens udtalelser “usmagelige”.

“Det er det mest usmagelige indlæg, jeg længe har set. Jeg er dybt overrasket over den udmelding fra Københavns Kommune,” siger han til Ekstra Bladet.

Han mener ikke, at skylden kan kastes på offeret selv.

“Gerningsmanden kunne lige så godt have stået ude foran døren og stukket medarbejderen ned, da hun kom ud,” fortæller Dennis Kristensen til Politiken. Han mener desuden, at en række andre faktorer også spiller en rolle i drabet.

Myndighederne har været kritiseret for at placere en så psykisk syg mand på en institution som Lindegården. Han burde være i stedet være på en sikret institution, lyder kritikken.

Desuden har kommunen været kritiseret for ikke at tilrettelægge arbejdet på bocenteret forsvarligt.

Københavns Kommunes socialborgmester har efterfølgende beklaget udtalelserne fra centerlederen.

Synes du også, at Vivi selv er skyld i sit drab?

Ekstra Bladet
Tags: