Kommuner betaler for borgeres rygestop

Kommuner betaler for borgeres rygestop

image title: 
Foto: Pixabay
Hele 27 af landets kommuner udbetaler op til 1700 kroner til storrygere til at købe midler, der skal gøre rygestop lettere. Men det er ikke en offentlig opgave at betale for rygernes afvænning, mener kritikere.
 
“Som udgangspunkt synes jeg ikke, at det er en kommunal kerneopgave at betale for rygestopmidler. For har man haft råd til at ryge, vil man nok også have råd til at købe de remedier, der skal til for at hjælpe én til at holde op med at ryge,” siger Caroline Stage (V), der er medlem af Sundheds- og omsorgsudvalget i Københavns Kommune, til Berlingske.
 
541 deltagere på København Kommunes rygestopkurser har modtaget penge til rygestopsremedier. Kursusdeltagerne har uanset deres baggrund fået værdikuponer, som de har kunne bruge på apoteker landet over.
 
LÆS OGSÅ: Kommune til handicappet: Intet bad i 30 dage 

En opgørelse har tidligere vist, at kommunens økonomiske støtte til rygerne har fået mange flere end normalt til at kvitte smøgerne.
 
Den tidligere SR-regering etablerede en pulje på hele 42 millioner kroner som skulle gå til kommunale projekter, heriblandt til en forstærket indsats for at hjælpe storrygere. Det er den pulje, som 27 kommuner har fået midler fra.
 
Det er Kolding Kommune, som har inspireret til den økonomiske indsats til rygerne, da antallet af rygere blandt socialt udsatte og sårbare borgere faldt drastisk, efter at disse havde deltaget i et kommunalt rygestopforløb.
 
Og netop på baggrund af dette mener Kræftens Bekæmpelse, at det fortsat bør være en mulighed at få økonomisk støtte til sit rygestop.
 
“Det giver en mulighed for at få nogle grupper, som ellers kan være svære at få til at deltage i rygestopkurser, til at holde op med at ryge,” siger projektchef Niels Them Kjær til Berlingske.
 
Hvad er din holdning til, at rygere kan få økonomisk støtte til rygestop?
 
Dagens.dk
Tags: 
Nøgleord: